Peter Kauzer si je rutinsko priboril nastop v polfinalu. Foto: BoBo
Peter Kauzer si je rutinsko priboril nastop v polfinalu. Foto: BoBo
Tacen 2017
Že prvi dan bojev v Tacnu je bilo ob progi veliko gledalcev. Foto: BoBo
Prvi dan uspešnih pet slovenskih čolnov
V Ljubljani odprli EP v kajaku in kanuju

Kauzer je tako prepričljivo napredoval v polfinale, kamor se uvrsti 30 najboljših čolnov. "Naloga je opravljena, to je edino pametno v moji današnji vožnji. Proga je takšna, da je veliko startov, če imaš slabo vodo, težko čoln steče, da bi lahko vmes malo zadihal. Proge sem se lotil malo preveč na sigurno, vsa protitočna vratca sem prevozil zelo okrog količkov, da le ne bi naredil kakšnega dotika in da bi se že s prvo vožnjo prebil naprej. Na koncu se mi je malo še voda 'gor postavila', tako da sem bil na koncu zelo utrujen," je po uspešni prvi kvalifikacijski vožnji povedal Kauzer.

V sobotnem polfinalu se bo Kauzerju in drugim kajakašem pridružil še Martin Srabotnik, ki je med 30 najboljših napredoval z drugo vožnjo, medtem ko je zgolj za mesto brez polfinala ostal novinec v slovenski članski reprezentanci Žan Jakše.

Kanuistki Nina Bizjak in Alja Kozorog sta si polfinale zagotovili z uspešno drugo vožnjo, spodletelo pa je Lei Novak.

Kvalifikacije so že dopoldne opravili kanuisti v dvosedu. Luka Božič in Sašo Taljat sta se v sobotni polfinale uvrstila že s prvo vožnjo. Nekdanja svetovna prvaka sta po lanski sezoni sklenila, da se tej disciplini ne bosta več posvečala, saj je bila v Riu de Janeiru zadnjič na olimpijskem sporedu. Tacenska tekma je njuna poslovilna, saj bo Božič poslej nastopal med posamezniki, Taljat pa se bo posvetil trenerskemu poklicu.

V petek bodo v Tacnu delili medalje v ekipni konkurenci, v soboto in nedeljo pa sledijo še polfinalne in finalne tekme med posamezniki.

Med kanuisti bodo v petkovih kvalifikacijah nastopili Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič, med kajakašicami pa Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak.

Na prvenstvu nastopajo predstavniki 24 držav, letošnja novost pa je, da bodo postavitev vrat po kvalifikacijskih vožnjah spremenili za polfinale in finale, tako kot je to običaj na tekmah svetovnega pokala. Doslej so na evropskih prvenstvih tekmovalci in tekmovalke namreč veslali na enaki progi v vseh fazah tekmovanja.

Od petka si boste lahko boje za medalje ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.


Spored, petek, finali:
13.05 C-2, moški, ekipno
13.30 C-1, ženske, ekipno
15.05 K-1, moški, ekipno
16.00 K-1, ženske, ekipno
16.45 C-1, moški, ekipno

Sobota, polfinale/finale:
15.05 K-1, moški
15.50 C-1, ženske
16.25 C-2, moški

Nedelja, polfinale/finale:
15.05 K-1, ženske
15.40 C-1, moški

Prvi dan uspešnih pet slovenskih čolnov
V Ljubljani odprli EP v kajaku in kanuju