Vladimir Kličko je takole proslavljal z bratom Vitalijem. Foto: Reuters
Vladimir Kličko je takole proslavljal z bratom Vitalijem. Foto: Reuters

Niti ne razburljiv obračun v Mannheimu je Kličko v šesti rundi odločil z nokavtom, potem ko je Italijan z nekaj udarci zagrozil le v drugi rundi, v preostalih pa ni pretirano ogrožal sijajnega 37-letnega prvaka. Kličko je že v četrti rundi z nekaj močnimi udarci napovedal hitro zmago.

Ta je prišla dve rundi pozneje. Kličko, visok je 1,98 metra in težak 103 kilograme, je z desnim direktom najprej načel obrambo Italijana, z levim krošejem pa nato še predčasno zaključil dvoboj z devet let mlajšim, pet centimetrov nižjim in štiri kilograme lažjim tekmecem.

To je bila že njegova 18. zmaga zapored, v karieri jih je kar 51 dosegel z nokavti. Pianeta do zdaj še ni doživel poraza v svoji profesionalni karieri. "Dobro je začel, boril se je pogumno," je bil diplomatski Kličko, ki skupaj s starejšim bratom Vitalijem (prvak po verziji WBC) vlada svetovnemu boksu. V svojem naslednjem dvoboju se bo 31. avgusta pomeril z Rusom Aleksandrom Povetinom, ki je prav tako do zdaj še neporažen.

Mayweather suvereno ubranil naslov
V Las Vegasu je Floyd Mayweather po letu premora uspešno po soglasni odločitvi sodnikov ubranil naslov po verziji WBC v velterski kategoriji proti Robertu Guerreru. Mayweather, ki je dva meseca v času premora preživel tudi v zaporu zaradi nasilja v družini, je bil neverjetno suveren in uspešno zadal nasprotniku kar 60 odstotkov svojih udarcev. Vsi trije sodniki so mu prisodili zmago po točkah s 117:111. 36-letnik v svoji karieri še nima poraza (44-0).

"Danes je za mano težak dvoboj, kot ste videli, je bilo tudi polno krvi, ne le znoja," je dejal 36-letnik, ki je za zmago dobil kar 32 milijonov ameriških dolarjev.