Slovenski prvak v dvoranskem nogometu Litija se bo poskušal prebiti med najboljša štiri evropska moštva. Foto: futsal.si/Drago Perko
Slovenski prvak v dvoranskem nogometu Litija se bo poskušal prebiti med najboljša štiri evropska moštva. Foto: futsal.si/Drago Perko

V skupini B bosta poleg gostiteljev in odličnih Rusov igrala še srbski prvak Ekonomac in slovaški Slov-Matic Bratislava. Veliki favorit je Dinamo, ki je slavil v ligi prvakov leta 2007. "Vedno pravimo, da Dinamo igra na vsaki tekmi na zmago in to niso le prazne besede. Vsak v moštvu je zasvojen z zmagami in nihče se ne bi rad počutil drugače," je za spletno stran uefa.com povedal Cirilo, ob Fernanidnhu in Puli glavni igralec ruskega kolektiva.

Gašper Vrhovec, Mile Simeunović, Damir Pertić in Igor Osredkar, ki si po tej sezoni želi prestopiti v kakšen tuj klub, ter soigralci iz Litije se zavedajo, komu pripada vloga favorita, a predsednica kluba Samantha Lovše pravi: "Bolj kot v kateri koli prejšnji sezoni si želimo tekmovanje končati med najboljšimi štirimi klubi v Evropi." Osredkar pa je za futsal.si dodal: "Če se zgodi, da pridemo v soboto na tekmo z Dinamom s šestimi točkami, potem je mogoče prav vse. Še posebej, ker odloča ena tekma. Zakaj pa ne bi prav mi prišli na finalni turnir?"

Srbski Ekonomac iz Kragujevca je bil v glavnem delu najuspešnejša ekipa med vsemi, ob brazilskem napadalcu Danielu, Srbih Slobodanu Rajčeviću, Vidanu Bojoviću, Mladenu Kociću, Borku Surudžiću in Miodragu Aksentijeviću pa pomembno vlogo igra tudi slovenski reprezentant Alen Fetič. "V 13 letih obstoja smo naredili že veliko, verjamem, da bomo močnejši in boljši tudi v prihodnosti. Ekonomac je veliko naredil za promocijo Kragujevca in srbskega futsala. Pred nobenim tekmovanjem nočemo preveč govoriti o ciljih, toda imamo sposobno ekipo in samozavest," pravi predsednik kluba Veroljub Dugalić.

Pri slovaškem prvaku, ki prav tako še ni prišel dlje kot do elitnega dela, pa so si zadali realne cilje. "Litija in Kragujevac sta ekipi, s katerima lahko igramo. Nimata veliko tujih nogometašev, Dinamo pa bo s številnimi odličnimi tujci glavni favorit. To je jasno. Želimo si eno zmago," je dejal trener bratislavskega moštva Jan Janik.

V tem delu tekmovanja Lige prvakov so na sporedu še trije turnirji, z vsakega pa se bo na zaključni turnir uvrstil zgolj zmagovalec.

Spored turnirja v Laškem, sreda ob 18.00:
DINAMO MOSKVA - SLOV-MATIC BRATISLAVA
Ob 20.30:
LITIJA - EKONOMAC

Četrtek ob 18.00:
EKONOMAC - DINAMO MOSKVA
Ob 20.30:
LITIJA - SLOV-MATIC BRATISLAVA

Sobota ob 18.00:
SLOV-MATIC BRATISLAVA - EKONOMAC
Ob 20.30:
LITIJA - DINAMO MOSKVA