Damirja Dugonjića čez mesec dni čaka svetovno prvenstvo v Barceloni, kjer se bo boril za najvišja mesta. Foto: EPA
Damirja Dugonjića čez mesec dni čaka svetovno prvenstvo v Barceloni, kjer se bo boril za najvišja mesta. Foto: EPA
Rokometaši v Mersinu ugnali Hrvate

Ravenčan je ugnal Italijana Andreo Toniatija (27,81) in Srba Čabo Siladjija (27,93), ki sta osvojila srebro in bron. Koprčan Matjaž Markič je osvojil osmo mesto.

Zlata medalja je bila cilj
"Cilj je bil zlata medalja in seveda je vedno fino, če zmagaš. Super pa je bilo poslušati himno in lahko sem vadil za naslednje tekme, kako se vesti na podelitvi. Tudi izid sam dokazuje neko konstantno formo, ki jo držim. Seveda je bilo na skoku še nekaj malih napak, a zadovoljen sem," je po zlatu povedal Dugonjić.

Peta medalja za Klinarjevo
Jeseničanka Anja Klinar pa je bila z 2:10,79 druga na 200 delfin, za Italijanko Stefanio Pirozzi, ki je progo zmogla v 2:09,83 minute. Že predtem je bila Klinarjeva zlata na 200 in 400 m mešano, srebrna na 400 m prosto, bron pa je osvojila tudi s slovensko štafeto 4 x 200 m prosto, v kateri je plavala tudi Ravenčanka Mojca Sagmeister, srebrna v posamični konkurenci na 200 prosto.

"Startala sem na zlato. Zjutraj mi je šlo zelo dobro, popoldne pa sem si želela še malo boljši izid, a očitno sem že malo utrujena. S še eno medaljo, že peto tukaj, in glede na težave v sezoni sem tudi s plavanjem in dosežki tukaj lahko zelo zadovoljna," pa je o novi medalji dejala 25-letna plavalka.

Slovenci premagali Hrvate
Slovenska rokometna reprezentanca, ki nastopa v pomlajeni zasedbi, je s 34:32 (18:19) premagala Hrvaško. Najučinkovitejši je bil Simon Razgor, ki je dosegel sedem golov, Gašper Marguč in Jure Dolenec sta jih dosegla po šest, Borut Mačkovšek pa pet zadetkov. Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so na dosedanjih treh tekmah premagali Grke in Hrvate ter izgubili z Egipčani, v sredo pa se bodo pomerili s Tunizijci.

Rokometaši v Mersinu ugnali Hrvate