Aljaž Sedej (v modrem) je bil zadovoljen s srebrom. Foto: EPA
Aljaž Sedej (v modrem) je bil zadovoljen s srebrom. Foto: EPA
V Mersinu premalo Turkov govori angleško
Judoisti osvojili še dva srebra in bron

Miloševićeva je v kategoriji do 78 kilogramov v finalu izgubila s Hrvatico Marijano Mišković, ki jo je premagala z iponom.

Miloševićeva razočarana nad finalno predstavo
"To je tekmica, ki jo zelo dobro poznam in sem jo v preteklosti že premagala. Naredila sem eno veliko napako, ki jo je znala izkoristiti. Škoda, danes sem bila zelo razpoložena. Zbudila sem se nasmejana in vedela sem, da bo moj dan. Vse borbe do finala so bile dobre, dve tekmici sem 'iponirala', nastop v finalu pa me je razočaral," je dejala Miloševićeva.

Sedeja ustavil Črnogorec
Sedej je moral v finalu kategorije do 81 kg priznati premoč Črnogorcu Srdjanu Mrvaljeviću: "Moje edino orožje je bilo, da Mrvaljevića držim stran od sebe, saj je obstajala nevarnost, da bi me vrgel. Je zelo močan, malce močnejši od mene. Finalno borbo sem dobro oddelal, zaradi statične predstave pa so me na koncu diskvalificirali. Bo pa drugič bolje," ni bil razočaran Sedej.

Pogačnikova bronasta
Za tretjo slovensko medaljo drugega dne pa je poskrbela Pogačnikova (do 70 kg), ki je v odločilni borbi ugnala Italijanko Jennifer Pitzanti.

Uvodni zmagi rokometašic in odbojkaric
Plavalec Robi Žbogar je z izidom 53,84 osvojil peto mesto na 100 m delfin. Tekmovanje so začele tudi slovenske rokometašice in odbojkarice. Prve so s 35:29 premagale Tunizijo, druge pa s 3:0 Grkinje.

V Mersinu premalo Turkov govori angleško
Judoisti osvojili še dva srebra in bron