Jernej Damjan se čudi, kako so lahko natančno zadeli njegove meri, saj jih nikomur ni 'izdal'. Foto: MMC RTV SLO
Jernej Damjan se čudi, kako so lahko natančno zadeli njegove meri, saj jih nikomur ni 'izdal'. Foto: MMC RTV SLO

"Zelo mi je všeč Murina kolekcija, vse je zelo lepo, predvsem pa nosljivo. Najbolj bi bil razočaran, če bi dobil olimpijska oblačila in bi točno vedel, da jih bom po igrah zavrgel," je za MMC povedal skakalec Jernej Damjan, ki je pohvalil Muro, ker je do potankosti zadela velikost.

Povsem drugače je bilo pred štirimi leti: "V Torinu so imeli z mano velike težave in sem se v suknjiču počutil kot pajac. Letos so vse zadeli in sem res vesel. Sploh ne vem, od kod so pobirali mere!"

Damjan se je na predstavitvi olimpijcev na Ljubljanskem gradu dobro znašel v vlogi manekena, morda pa so mu pomagale tudi izkušnje, saj si je v živo že ogledal nekaj pravih modnih revij.

Navdušena je bila tudi tekačica Katja Višnar, ki smo jo ujeli, ko je predstavila Toprovo bundo: "Bunda je sploh super, ker je bolj 'freestyle'. Murina oblačila so prav tako zelo lepa. Všeč so mi barve in sploh vsa kolekcija. Tudi doma bom to nosila!"

Če Mura že vse od slovenske osamosvojitve slovenske športnike oblači v svečane obleke, je tokrat presenetljivo zraven Toper, nekoč veliko tekstilno podjetje, ki je med drugim v Sarajevu obleklo jugoslovansko reprezentanco. Po dveh desetletjih se ta blagovna znamka vrača v "olimpijskem" slogu. Pri zasnovi oblačil so se držali tradicionalnih barv olimpijske reprezentance in upoštevali modne smernice. Pri znaku Slovenija so izpostavljene črke LOVE.