Robert Kranjec je v Vancouvru v odlični formi tudi v igranju biljarda. Foto: STA
Robert Kranjec je v Vancouvru v odlični formi tudi v igranju biljarda. Foto: STA

Smučarji skakalci v olimpijski vasi radi obiskujejo sobo, v kateri je biljardna miza. Reprezentanti imajo celo svoj turnir, zmagovalec pa bo znan na koncu olimpijskih iger. Najbolje kaže Robiju Kranjcu: “Trenutno vodim, a do konca turnirja je še dolga!”

Kranjec, ki je na sobotni tekmi na srednji skakalnici osvojil odlično 6. mesto, z reprezentančnim kolegom Primožem Piklom že zgodaj zjutraj "nabija" kroglice, saj oba muči nespečnost.

Tekmovalci v deskanju, smučanju prostega sloga in drsanju so nastanjeni v olimpijski vasi v Vancouvru in so kar precej oddaljeni od preostalega dela ekipe. Slovenci so postali prava klapa in skupaj obiskujejo tudi zabaviščni park, kjer se merijo v ročnem nogometu in streljanju na plišaste živali.

V ročnem nogometu je najboljši moj trener Aleš Špan, Gregor Urbas za njim ne zaostaja veliko, medtem ko je Filip Flisar najboljši strelec. Dolgčas nam ni, s treningi smo zelo zaposleni, v prostem času pa zahajamo tudi v fitnes,” je iz Vancouvra sporočila smučarka na grbinah Nina Bednarik.

Bednarikova bo z gore Cypress, kjer tekmujejo smučarji prostega sloga, prinesla še eno novo izkušnjo: “Del poti na tekmovališče nas vozijo kar z motornimi sanmi. Vsakega posebej. Na tej poti mi sicer dobro pretrese telo, toda meni je vožnja všeč.”