Pričakovanja Kanadčanov v curlingu so velika. Olimpijske sanje bo skušala uresničiti tudi Moorova, ki je sama v 'velikem pričakovanju'. Foto: EPA
Pričakovanja Kanadčanov v curlingu so velika. Olimpijske sanje bo skušala uresničiti tudi Moorova, ki je sama v 'velikem pričakovanju'. Foto: EPA

Zamenjava v moštvu, ki ga vodi Cheryl Bernard, je 30-letna Moorova, ki je s šestimi meseci nosečnosti prava redkost med olimpijci (natančneje olimpijkami). Kristie trdi, da jo nosečnost ne ovira pri curlingu. "Nisem še tako velika. Gotovo me bo čez nekaj časa, ko bom npr. v osmem mesecu nosečnosti, to oviralo pri curlingu," je v ponedeljek, dan pred začetkom turnirja v curlingu, razlagala zbranim novinarjem.

Ko so Moorovo povabili v kanadsko olimpijsko moštvo, o tem, da bosta s partnerjem starša, nista obvestila niti svojih družin. Po povabilu je o nosečnosti obvestila svoje najbližje, nato pa poklicala moštvo. "Rekla sem: 'Da, z veseljem bi sodelovala, a sem noseča'," se spominja. "V moštvu so se pogovorili in menili, da moja nosečnost ne bo težava, tako da sem zdaj tukaj, na olimpijskih igrah," je vesela bodoča mamica, ki pa ni prva nosečnica na olimpijskih igrah. Švedska umetnostna drsalka Magda Julin je bila tri mesece noseča, ko je na igrah leta 1920 v Antwerpnu osvojila zlato medaljo.

Mlada in dobro pripravljena
Bernardova je potrdila, da nosečnost Moorove ni bila nobena ovira, ko se je moštvo pripravljalo na začetek velikega tekmovanja. "Je mlada in dobro telesno pripravljena. Na treningu je vrgla na tisoče 'kamnov', tako da nismo zaskrbljeni," je dejala.

Igranje curlinga med nosečnostjo pa ni v družini Moore nič novega. Tudi Kristiejina mama Heather Thornton je igrala curling med nosečnostjo, še celo en teden pred rojstvom sina Chada. Moorova naj bi rodila okoli 27. maja, s partnerjem pa se ne moreta dogovoriti, katerega izmed dveh v Kanadi izredno priljubljenih športov - curlinga ali hokeja - naj bi se pričakovani otrok lotil.