Olimpijske štartne številke imajo slovenski pečat. Foto: EPA
Olimpijske štartne številke imajo slovenski pečat. Foto: EPA
Nodar Kumaritašvili
Zadnje slovo od Nodarja Kumaritašvilija. Foto: EPA

Lastnica Nataša Pristov je povedala, da je bil to zanje po 40-letnih izkušnjah do zdaj največji posel. Za projekt je dodatno zaposlila še dve šivilji in moža, ki je v te namene pustil svojo prejšnjo službo. Pet zaposlenih je tako celoten projekt izpeljalo v dobrih treh mesecih.

Vse štartne številke so bile izdelane med 1. septembrom in 10. decembrom 2009, v sredini decembra pa so bile številke po njenih informacijah že v Kanadi. Sam izdelek po njenih besedah ni zahteven, najzahtevnejša je priprava. Meni, da je k izboru njenega podjetja prispevala temno modra barva, ki se jo na tiskalniku težko dobi, medtem ko je njim uspelo.

Pogreb nesrečnega sankača
Na stotine Gruzijcev se danes poslavlja od svojega rojaka, nesrečnega 21-letnega sankača Nodarja Kumaritašvilija. Mladi gruzijski športnik se je še pred uradnim začetkom zimskih olimpijskih iger v Kanadi smrtno ponesrečil na sankaški progi. Kumaritašvilija bodo danes pokopali v njegovi rojstni vasi Bakuriani.

Kranjec se je naveličal biljarda
Robert Kranjec
, ki je prvi teden v olimpijski vasi prepričljivo vodil v biljardu, je povedal, da so se tega že naveličali. “Zdaj igramo enko s kartami skupaj s kombinatorci; včeraj je dvakrat zmagal Gašper Berlot, bomo videli, kako bo do konca,” je dejal Kranjec in z nasmehom razkril: “Seveda so padle tudi stave, a kakšne, naj ostane med nami.”

Damjan vseskozi v navezavi z Nikkolo
Jernej Damjan
, ki se je pred to sezono odločil za samostojno pot pod vodstvom trenerja Ari-Pekke Nikkole, je na olimpijskih igrah brez trenerja. “Z Nikkolo sva ves čas v stiku – telefon, skype, e-mail sem in tja ‘šibajo’ non stop, a drugače tudi z Matjažem (Zupanom) super sodelujeva. Svetuje mi podobno kot Nikkola, saj sta na skakalnici tako in tako vedno bila istega mnenja,” je povedal Damjan.