Blaž Rola (levo) je po naslovu študentskega prvaka v ZDA osvojil še dve zlati kolajni na sredozemskih igrah. Foto: Aleš Fevžer
Blaž Rola (levo) je po naslovu študentskega prvaka v ZDA osvojil še dve zlati kolajni na sredozemskih igrah. Foto: Aleš Fevžer
Špela Ponomarenko
Špela Ponomarenko Janić je v Mersinu zablestela še drugič. Foto: MMC RTV SLO
Rokometašice srebrne na sredozemskih igrah

Primorka je zmagala še na 200 metrov. To je njena tretja zlata kolajna s sredozemskih iger, druga na igrah v Turčiji. "Zelo sem zadovoljna s tema zlatima kolajnama, tega se lahko hitro navadiš. Lepo bi bilo, če bi lahko na vsaki tekmi zmagala. Na današnji tekmi sem dala vse od sebe, na koncu prepričljivo zmagala in zelo uživala tako v svojem nastopu kot na podelitvi in na vsem, kar spada zraven. Danes sem vodila od starta do cilja in potem samo še povečevala prednost, nisem imela prav nobenih težav," je po novi zmagi povedala Špela Ponomarenko Janić.

V finalu A na 200 metrov je veslal tudi kajakaš Jošt Zakrajšek, ki je bil sedmi.
Rola in Ternar zlata v moških dvojicah
Rola in Tomislav Ternar sta bila najboljša v dvoboju teniških moških dvojic. Obračun se je začel v petek šele nekaj pred polnočjo, slovenska tenisača pa sta si zmago priborila po napetem tretjem nizu, kjer sta proti tunizijskemu paru v odličnem tie-braku slavila z 10:5. Ternar in Rola sta bila na koncu s 3:6, 6:3 in 10:5 boljša od Tunizijcev Mohameda Hajthema Abida in Maleka Džazirija.
Rola je v soboto zvečer osvojil še eno odličje zlatega leska. Le 18 ur po zmagoslavju v dvojicah je v posamičnem finalu po dobrih štirih urah premagal Turka Marsela Ilhana s 6:7 (6), 6:2, 3:6, 7:6 (4) in 6:2. Najboljši turški igralec je trenutno na 180. mestu na lestvici ATP, dobrih sto mest pred 22-letnim Ptujčanom.

Rokometašice srebrne, rokometaši peti
Ženska rokometna reprezentanca je osvojila končno drugo mesto, potem ko je v finalu v Adani izgubila s Srbijo z 19:25 (12:13). V slovenski reprezentanci je bila najučinkovitejša Tamara Mavsar s petimi zadetki. Ana Gros je prispevala štiri, Barabara Lazović in Nina Jeriček pa po tri.
Moška reprezentanca je zasedla peto mesto, za konec je premagala Srbijo z 29:26 (12:9). Najučinkovitejši je bil Simon Razgor z osmimi goli. Jure Dolenec in Uroš Bundalo sta dosegla po štiri.
Bron za Markača ...
Za medaljo je poskrbel tudi karateist Juš Markač, ki je v kategoriji do 84 kg osvojil bronasto odličje. Markač je v osmini finala premagal Srba Slobodana Bitevića, v četrtfinalu pa Maročana Soufiana Boudabuza. V polfinalu je bil od Markača boljši Egipčan Hani Kešti, v borbi za bronasto odličje pa je ugnal Črnogorca Danila Lučića.
... in badmintonistki
Badmintonistki Maja Tvrdy in Nika Koncut sta prav tako osvojili odličje bronastega leska po zmagi na tekmi za tretje mesto nad Karin Maran in Xandro Stelling iz Italije z 2:0 (12, 10). Iztok Utroša in Miha Horvat v boju za bron nista bila uspešna, po ogorčenih bojih v skupinskem delu in petkovem polfinalnem porazu sta ju premagala še Francoza Baptiste Careme in Gaetan Mittelheisser, ki sta slavila z 2:0 (8, 14).
Tvrdyjeva in Utroša sta izgubila današnja dopoldanska polfinalna badmintonska dvoboja v konkurenci posameznikov. Za Tvrdyjevo je bila usodna Turkinja Ozge Bayrak, ki je zmagala z 2:0 (7, 16), Utrošo pa je premagal Francoz Brice Leverdez z 2:0 (18, 16). Oba bosta v nedeljo igrala dvoboja za bronasto odličje.
Kosovelj odstopil zaradi slabega počutja
Slovenski atlet Mitja Kosovelj ni dokončal današnje polmaratonske preizkušnje na 21 km. Kosovelj je zaradi slabega počutja odstopil na polovici proge. Zlato odličje je osvojil Maročan Ahmed Badaj (1:06:54), srebrno Italijan Ruggero Pertile (1:07:07), bronasto pa Tunizijec Visam Hosni (1:08:32).

Rokometašice srebrne na sredozemskih igrah