Preostali športi
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 16 glasov Ocenite to novico!
Slovenska trojka
Oder so zavzeli trije Slovenci. Foto: Nina Jelenc

Dodaj v

Popoln slovenski dan: Dva naslova svetovnega prvaka

Simon Oven šesti
3. junij 2018 ob 14:01
Schwyz - MMC RTV SLO

Kanuist Blaž Cof je v Švici v kanjonu reke Muota postal svetovni prvak na divjih vodah v sprintu, enak uspeh je med kajakaši dosegel Nejc Žnidaršič.

Kajakaška tekma je bila popolnoma v znamenju Slovencev, saj je srebro osvojil Vid Debeljak, bron pa Anže Urankar. "Danes je bil res moj dan. Vse mi je uspelo, odpeljal sem, kakor sem želel. Po lanskih dveh drugih mestih na svetovnem in evropskem prvenstvu sem letos moral pokazati mlajšim, da sem še vedno najboljši, in vesel sem, da mi je uspelo. Toliko bolj sem vesel, ker mi bosta na stopničkah delala družbo Anže in Vid," je bil zadovoljen Žnidarčič. Nastopil je še Simon Oven, ki je bil šesti.

Precej bolj presenečen pa je bil Cof: "Kar ne morem verjeti uspehu. Upal sem na dobro uvrstitev, vesel bi bil medalje, a na zlato si res nisem upal pomisliti. Konkurenca je močna. Letos sem se veliko posvečal slalomu, a opravil bazični trening odlično. To mi je omogočilo današnjo zmago. Kaj hočemo več, sem najboljši na svetu." Zmagovalec je za 60 stotink prehitel Čeha Mareka Rygela in za 71 stotink njegovega rojaka Ondreja Rolenca.

S. J.
Prijavi napako
Komentarji
veza
# 03.06.2018 ob 14:22
Nihče ne komentira, pravzaprav, nič čudnega, saj nikjer niso nič poročali o tem svetovnem prvenstvu, zanimivo, ne?
gaučo
# 03.06.2018 ob 14:11
bravo fantje čestitke
Bugarijunaci
# 03.06.2018 ob 20:52
Cestitke fantje! Vsi ste zmagovalci!
vranek
# 03.06.2018 ob 15:52
Cestitke!
Kazalo