Preostali športi
(2)
Domen Škofic
Domen Škofic si je v kvalifikacijah delil prvo mesto s Čehom Adamom Ondro. Foto: BoBo

Dodaj v

Škofic in Potočar v polfinale Innsbrucka

Škofic in Ondra na prvem mestu
7. september 2018 ob 18:18
Innsbruck - MMC RTV SLO, STA

Drugi dan svetovnega prvenstva v športnem plezanju v Innsbrucku sta se v polfinale težavnosti uvrstila Domen Škofic in Luka Potočar, ki ju naslednji krog tekmovanja čaka v nedeljo.

Na štartu kvalifikacij je bilo kar 123 tekmovalcev, ki so bili razdeljeni v dve skupini, plezalci v vsaki izmed skupin pa so v kvalifikacijah plezali v dveh smereh.

V moških kvalifikacijah sta s smermi najbolje opravila češki zvezdnik plezalnega športa Adam Ondra, ki mu na prvem mestu dela družbo Slovenec Škofic.

Zelo dobro se je odrezal tudi Potočar, ki si sedmo mesto deli s še dvema plezalcema Nemcem Alexandrom Megosom in Avstrijcem Maxom Rudigierjem.

Bergant 27., Kruder 35. in Preskar 49.
Martin Bergant je pristal na 27. mestu, torej je šestindvajseterico najboljših, ki se bodo borili za osem finalnih vstopnic, zgrešil za le eno mesto. Jernej Kruder je bil 35. Kruder, za katerim je že sanjska sezona, v kateri se je okronal z naslovom skupnega zmagovalca svetovnega pokala v balvanih, si veliko več obeta v svoji paradni disciplini. Slovenske nastope je na 49. mestu sklenil Milan Preskar.

V kvalifikacijah težavnosti je nastopilo 13 Slovencev, osem žensk in pet moških, v polfinale se jih je uvrstilo pet, dva v moški in tri v ženski konkurenci.

V četrtkovih ženskih kvalifikacijah so se v sobotni polfinale uvrstile aktualna svetovna prvakinja Janja Garnbret s prvim dosežkom, Lučka Rakovec z devetim in Mia Krampl z osemnajstim. Brez polfinala je ostala Mina Markovič, bronasta pred dvema letoma na SP-ju v Parizu.

V Innsbrucku bosta v soboto na sporedu polfinale in finale žensk, v nedeljo pa še polfinale in finale v moški konkurenci.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
gvidk
# 07.09.2018 ob 19:56
Domen je plezal super, Luka fenomenalno - kot bi bil izkušen tekmovalec, ne pa kadet. Preskar in Bergant žal tako kot smo navajeni - ena smer v redu (9 in 16 mesto), v drugi pa slabše (20 in 29 mesto), Jernej pa tako kot ponavadi v težavnosti. Upam, da raztura v balvanih in solidno opravi v hitrosti ter se morda uvrsti v finale kombinacije.
MLToronto
# 07.09.2018 ob 19:40
lepo napisano, samo še napisat bi bilo treba da je Luka še kadet (17let ima) ;)
Kazalo