Kajakaš Nejc Žnidarčič je takole veslal zmagi naproti. Foto: Nina Jelenc
Kajakaš Nejc Žnidarčič je takole veslal zmagi naproti. Foto: Nina Jelenc
Blaž Cof
Drugouvrščeni kanuist Blaž Cof je dobro krotil soške brzice. Foto: Nina Jelenc

Kajakaš Nejc Žnidarčič je namreč priveslal do prvega mesta, kanuist Blaž Cof je bil drugi, dvojec Peter Žnidaršič-Luka Žganjar pa tretji.

"Že včeraj sem rekel, da sem letos v dobri formi tudi za klasiko. Včeraj nisem bil razočaran po tekmi, ker sem vedel, da bo danes uspelo in da se bom boril za medaljo. Izšlo se je še malo boljše, tako da sem zmagal. Del proge, kjer je bil včeraj sprint, sem odpeljal res vrhunsko. Ubral sem isto linijo, ker vem, da jo lahko odpeljem, le včeraj se je primerila napaka. Vedel sem, da lahko speljem brez težav, ker tudi na treningih nisem imel težav. Te so se pojavile le včeraj. Pred mostom, torej začetkom sprinta, sem bil še v zaostanku, potem pa sem prišel s prednostjo v cilj. Sprint je odločal. Kar mi je včeraj vzel, mi je danes vrnil," se je nove zmage veselil Žnidarčič.

Cof: 'Luštno' je bilo
Z uspehom je bil zadovoljen tudi drugouvrščeni Cof: "V zgornjem delu sem uporabil taktiko Simona Hočevarja, ki je ta, da se po divji vodi lepo zapelješ, na mirni pa stisneš. Na koncu sem imel še nekaj moči, tako da sem se zgoraj morda malce premalo sprožil, ampak sem bil vseeno že kar utrujen, tako da sem želel le še dobro opravili s sprinterskim delom proge in skalami, da ne bi naredil napake, ki bi me stala dragocenih sekund. Sem kar zadovoljen. Po včerajšnjem četrtem mestu je bilo tole boljše. Danes sem res užival, ker ni bilo velikih napak. 'Luštno' je bilo," je bil zadovoljen Cof.

Žnidaršič in Žganjar spet tretja
Tako kot v sprintu sta se na zmagovalni oder uvrstila še Žnidaršič in Žganjar v dvojcu. Tudi v klasiki sta bila tretja. V spodnjem delu proge sta veslala po povsem drugi liniji kot preostali tekmovalci. "Že v zgornjem delu klasike sva se dotaknila nekaj skal, tako da sva rekla, da bova v spodnjem delu vzela čisto linijo, zanesljivo in varno. S to linijo sva poskusila že v kvalifikacijah sprinta in ni bila bistveno počasnejša od druge. Morda za sekundo, ki pa sva jo bila pripravljena tvegati. Spet sva osvojila medaljo, tako da sva zadovoljna," je pojasnil Žnidaršič. Zmagala sta Avstrijca Filzwieser in Draxl, druga pa sta bila Francoza Bizard in Legare.

Veteran Hočevar peti med kanuisti
Dobro so nastopili tudi preostali slovenski predstavniki. Že omenjeni Hočevar je bil med kanuisti peti, Marko Čivčija pa 14. Tik pod zmagovalnim odrom, četrti, je tekmo končal kajakaš Maks Frančeškin, Vid Debeljak je bil deveti, Anže Urankar enajsti, Tim Kolar trinajsti, Tim Novak pa sedemnajsti. V konkurenci kajakašic je bila Teja Vrbnjak Erbežnik 14.

Tekmovalci so že odpotovali v Avstrijo, kjer bo v nedeljo tretja tekma svetovnega pokala.