Preostali športi
(1)
Slovenci
Slovenci se pripravljajo na evropsko prvenstvo, ki bo na začetku februarja v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Slovenci nudili dober odpor Portugalcem

Alen Fetić zatresel lastno mrežo
5. december 2017 ob 21:10
Litija - MMC RTV SLO, STA

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je na pripravljalni tekmi v Litiji izgubila proti Portugalski z 0:2. Moštvi se bosta še enkrat pomerili v sredo ob 19.00 v Stožicah.

Slovenske nasprotnike je vodil zvezdniški Ricardinho, eden najbolj prepoznavnih igralcev dvoranskega nogometa na svetu, ki je prav danes odigral jubilejno 150. tekmo za izbrano vrsto.

A domači nogometaši se slovitega tekmeca niso ustrašili; Portugalci so imeli sicer pobudo, toda obramba na čelu z razpoloženim vratarjem Damirjem Puškarjem je zdržala začetni pritisk. V nadaljevanju so se razživeli tudi domači, pripravili so si nekaj priložnosti, najlepšo je imel Denis Totošković, pred koncem polčasa pa dve še Rok Mordej, a vratarja Andreja Souse nista premagala.

Drugi polčas je bil podoben, Puškar je imel na začetku veliko dela, a ga je dobro opravljal, domači pa so tudi imeli svoje priložnosti. Toda močan strel Igorja Osredkarja so Portugalci odbili, po še enem njegovem poskusu v 28. minuti pa je Andre Coelho žogo izbil z golove črte. Totošković pa je bil dve minuti pozneje sam dva metra pred golom, a ni zadel.

Avtogol Fetića, vratnica Čujca
Portugalci so nato povedli po avtogolu Alena Fetića, ki je žogo preusmeril v svoj gol, na drugi strani pa je nato Kristjan Čujec zadel le vratnico, z enako mero je štiri minute pred koncem vrnil tudi Andre Coelho. Ob koncu so Slovenci poskusili še z igralcem vratarjem, kar so Portugalci izkoristili za končnih 2:0.

Kljub porazu pa so gledalci v dodobra napolnjeni litijski športni dvorani Slovence za borbeno predstavo nagradili z aplavzom.

FUTSAL

PRIPRAVLJALNI TEKMI

Litija:
SLOVENIJA - PORTUGALSKA 0:2 (0:0)
1.100; Fetić 30./ag, Cary 40.

Sreda ob 19.00 (Stožice):
SLOVENIJA - PORTUGALSKA

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
slovenc pa pol
# 06.12.2017 ob 05:23
Bogi srbi konec januarja !!!
Kazalo