Slovenski dobitniki medalj v Solkanu (od leve proti desni): Luka Božič, Sašo Taljat, Simon Brus in Eva Terčelj. Foto: Ervin Čurlič
Slovenski dobitniki medalj v Solkanu (od leve proti desni): Luka Božič, Sašo Taljat, Simon Brus in Eva Terčelj. Foto: Ervin Čurlič
Taljat, Božič in Terčeljeva evropski prvaki do 23 let

Dvojec Taljat-Božič je v finalu za šest desetink sekunde prehitela britansko navezo Rhys Davies-Matthew Lister, medtem ko sta bila tretja Poljaka Darius Chlebek in Dominik Weglarz.

"Na koncu je morda res šlo na tesno, ampak midva sva bila z današnjo vožnjo zadovoljna. Morda nama prvi del ni najbolje stekel, zato pa sva v drugem stopnjevala nastop in za zmago je bilo dovolj," je po novem naslovu prvaka med mlajšimi člani dejal Božič in z zadovoljstvom dodal: "Midva sva si želela le ubraniti naslov in to je to."

Zlato Terčeljevi, srebro Brusu
Uspeh fantov je ponovila kajakašica Eva Terčelj, ki je prav tako ubranila naslov. Terčeljeva je slavila pred Italijanko Mario Giai Pron in Francozinjo Nourio Newman. Popoln slovenski dan v Posočju pa je dopolnil kajakaš Simon Brus s srebrom. Zaostal je le za Slovakom Martinom Halcinom. Tretji je bil Poljak Rafael Polaczyk.

Berčič, Cof in Lenarčič ekipni prvaki
Nekoliko manj uspešna sta bila posamično kanuista Anže Berčič in Blaž Cof, ki sta osvojila 6. oziroma 10. mesto, a sta se zato oddolžila v ekipni nočni tekmi, kjer sta skupaj z Juretom Lenarčičem Sloveniji priborila novo zlato. Drugi so bili Čehi, tretji pa Francozi.
Zadnji dan brez medalj
V nedeljo je bila med mladinkami kajakašica Anja Kancler šesta, kajakaš Martin Srabotnik pa sedmi. Zmagala sta Čehinja Karolina Galuškova in Nemec Stefan Hengst. Slovenski kanuisti Luka Žganjar, Blaž Zupan in Žiga Taljat so na ekipni tekmi s šestimi kazenskimi sekundami zasedli četrto mesto. Slavili so Nemci pred Čehi in Slovaki. Kajakaši Srabotnik, Vid Karner in Rok Markočič, ki so letos v ZDA postali svetovni prvaki, so s tremi dotiki pristali na sedmem mestu. Najboljši so bili Čehi.

Taljat, Božič in Terčeljeva evropski prvaki do 23 let