Preostali športi
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 5 glasov Ocenite to novico!
Peter Kauzer
Peter Kauzer bo na savskih brzicah požel veliko pozornosti. Foto: Reuters
       Nimam težav, če treniram z drugimi, pa tudi če jim razkrijem kakšno skrivnost. Na koncu pomeni več, če si najboljši od najboljših, ne pa da si najboljši zaradi napak drugih. Potem rezultat dobi čisto drugačno težo.       
 Peter Kauzer
Urša Kragelj. Vir: arhiv RTV Slovenija
Kajakašica Urša Kragelj je ena izmed favoritk za odličje. Foto: Radio Koper
       Proga je dobro pripravljena in čaka na prihod evropskih kajakašev in kanuistov. Četrtek in petek sta dneva, ki smo ga namenili osnovnošolcem in mlajšim. Pripravili smo jim pester program, v soboto in nedeljo pa pričakujemo največ obiskovalcev na polfinalnih in finalnih tekmah.       
 Jakob Marušič, vodja organizacije
Sašo Taljat in Luka Božič. Foto: RTV Slovenija
Luka Božič bo s Sašem Taljatom odveslal poslovilno tekmo med dvosedi. Foto: Radio Koper
VIDEO
Na savskih brzicah vse pr...

Dodaj v

V pričakovanju najboljših slalomistov na savskih brzicah

Povodenj povzročila skrbi, a proga je dobro pripravljena
30. maj 2017 ob 13:01
Tacen - MMC RTV SLO, STA

Na savskih brzicah je vse nared za evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah, ki se s slovesnim odprtjem začne v sredo ob 20. uri pred ljubljansko Mestno hišo.

Tekmovalni del evropskega prvenstva se bo začel v četrtek ob 14. uri, ko bo na vrsti prvi sklop kvalifikacij, v petek pa bodo že podelili prve komplete kolajn.

Najprej ekipne preizkušnje
V petek bodo kolajne kajakaši in kanuisti lovili v ekipnih preizkušnjah, v soboto in nedeljo pa sledijo še posamične polfinalne in finalne tekme. Slovenski tekmovalci in tekmovalke bodo spadali v glavni krog favoritov za najvišja mesta, njihova pričakovanja pa so pred začetkom prvega vrhunca sezone visoka.

Povodenj povzročila skrbi
Nekaj skrbi je ob koncu aprila organizatorjem povzročila povodenj, ki je uničila del prizorišča, tako da je bilo treba tik pred zdajci izvesti še nekaj nujnih sanacijskih del, a pogled na prizorišče, ki že sije v končni podobi kaže, da je do začetka evropskega prvenstva ostalo le malo.

Proga je dobro pripravljena
"V Tacnu pripravljamo pravi športni spektakel. Odprtje bo 31. maja ob osmih zvečer pred mestno hišo. Program bo pester, saj imamo kar nekaj nastopajočih. V četrtek se na kajakaškem poligonu v Tacnu začenjajo tekme. Proga je dobro pripravljena in čaka na prihod evropskih kajakašev in kanuistov. Četrtek in petek sta dneva, ki smo ga namenili osnovnošolcem in mlajšim. Pripravili smo jim pester program, v soboto in nedeljo pa pričakujemo največ obiskovalcev na polfinalnih in finalnih tekmah," je povedal vodja organizacije Jakob Marušič.

Nastopili bodo športniki iz 24 držav
Na prvenstvu bodo nastopili predstavniki 24 držav, letošnja novost pa je, da bodo postavitev vrat po kvalifikacijskih vožnjah spremenili za polfinale in finale, tako kot je to običaj na tekmah svetovnega pokala. Doslej so na evropskih prvenstvih tekmovalci in tekmovalke namreč veslali na enaki progi v vseh fazah tekmovanja.

Kragljeva: Pripravljena sem dobro
Kot vselej bodo Slovenci med glavnimi favoriti za najvišja mesta, med njimi tudi kajakašica Urša Kragelj, ki se je z lanskega evropskega prvenstva na Slovaškem vrnila s srebrno kolajno. "Pripravljena sem dobro. Na novinarski konferenci pred dvema mesecema sem rekla, da potrebujem ravno dva meseca, da se fizično pripravim tako, kot sama mislim, da se moram. S fizičnega vidika mi je uspelo. Evropsko prvenstvo je tako ali tako posebna tekma, ker je doma. Želja po dobrem rezultatu je velika. Za to si prizadevamo jaz in verjetno tudi vsi drugi. Tu ne bo preračunljivosti, saj sem videla, kako veslajo tekmice, in kaže, da so res dobro pripravljene," je dejala Kragljeva, ki bo v svoji konkurenci imela tudi družbo Eve Terčelj in Ajde Novak.

Na članskem prvenstvu bodo prvič veslale tudi tri predstavnice v konkurenci kanuistk. Slovenske barve bodo zastopale Nina Bizjak, Alja Kozorog in Lea Novak.

Kauzer bo požel veliko pozornosti
Še posebej veliko pogledov bo uprtih v Petra Kauzerja, dobitnika srebne olimpijske kolajne v Riu de Janeiru. Hrastničan je pohod na svetovni vrh začel pred dvanajstimi leti, na evropskem prvenstvu, ki je bilo prav tako organizirano v Ljubljani. Takrat je bil drugi. Najboljši slovenski kajakaš je čas pred evropskim prvenstvom izkoristil tudi za skupne treninge z najboljšimi tujimi slalomisti. "Nimam težav, če treniram z drugimi, pa tudi če jim razkrijem kakšno skrivnost. Na koncu pomeni več, če si najboljši od najboljših, ne pa da si najboljši zaradi napak drugih. Potem rezultat dobi čisto drugačno težo," je povedal Kauzer. Poleg Petra Kauzerja bosta na EP-ju med kajakaši veslala še Martin Srabotnik in novinec Žan Jakše.

V konkurenci kanuistov bodo nastopili Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič, ki bo s Sašem Taljatom odveslal tudi poslovilno tekmo med dvosedi.

Vstopnice na voljo v predprodaji
Vstopnice so v preprodaji na voljo v turističnih agencijah Kompas in M Holidays, nato pri vhodu na prizorišče. Paket vstopnic za štiri tekmovalne dni v predprodaji stane 12 evrov, na prizorišču bo cena 15 evrov, cena vstopnice za posamični dan je 4 evre, na dan tekmovanja pa 5 evrov. Otroci do 15. leta starosti imajo prost vstop.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
machinethebigguy
# 30.05.2017 ob 16:32
Lesinar
Tudi sedezev ni, beton z mesanico noro lepe narave in pa seveda Savin prs, se vidimo v petek, gremo nasi.
Comando 2
# 30.05.2017 ob 13:34
Vabljeni na eno izmed kultnih prog kakor pravijo udeleženci. Ne samo da podpremo naše v športu kjer imamo ogromno uspehov, tudi savski prš se prav prileže v tem vremenu.
alberta
# 30.05.2017 ob 15:21
Dejmo Sašo in Luka, odpeljita še enkrat tako kot je treba, potem pa mirno vsak svojo pot,
SREČNO !!!!!!!!!!!
Anfield1892
# 30.05.2017 ob 14:29
Pričakujem da bodo naši tekmovalci pometli s tekmeci. Na Slovenskem smo mi gospodar!
Lesinar
# 30.05.2017 ob 14:51
Pridem če bodo namesto sedežev kavči

#KavčTeam
Kazalo