Urša Kragelj je že prejšnji teden v Pauju s petim mestom in prav tako odlično vožnjo v polfinalu pokazala, da je v vrhunski formi. Foto: BoBo
Urša Kragelj je že prejšnji teden v Pauju s petim mestom in prav tako odlično vožnjo v polfinalu pokazala, da je v vrhunski formi. Foto: BoBo

Kragljeva je odlično odpeljala že v polfinalu, ko je dosegla najboljši čas, a dobila štiri kazenske sekunde. V finalu je nato veslala brez napak, bila je tudi zelo hitra in za kar sekundo ter pol prehitela konkurenco. Druga je bila Francozinja Emilie Fer, na najnižjo stopničko pa se je zavihtela Čehinja Katerina Kudejova.

Čas že zacelil olimpijske rane
"Že v Pauju mi je začelo počasi iti bolje, spet sem dobivala dobre občutke. Seu pa mi je od vedno všeč in sem res že na treningih uživala in vrhunsko veslala. Na tekmo samo sem šla brez pričakovanj, samo veslala sem, se igrala z vodo in na koncu zmagala, kar je res noro," je po velikem uspehu na reki Segre povedala Kragljeva.

Primorka, ki je Sloveniji priveslala prvo letošnjo zmago za svetovni pokal, je bila po evropskem prvenstvu, ko je izgubila boj za olimpijsko vozovnico, zelo razočarana: "Po EP-ju je bilo zelo težko, tri tedne nisem dobila motiva. Potem pa sem počasi začela ... Mogoče sem se malo bolj sprostila, čeprav ne bi rekla, da kaj drugače dirkam od drugih dobrih tekem. Pozimi sem pač napredovala v tehniki in v vsem, tako da sem sposobna narediti tudi takšen rezultat. Nič, čas celi vse rane, pravijo. Si razočaran, ampak moraš iti čez to. Konec koncev to ni konec sveta, je le šport, le igra, čeprav zelo resna. Imam tudi druge stvari, nič s tem ne izgubiš. Olimpijskega nastopa nisem imela zagotovljenega, tako da nisem ničesar izgubila. Lahko bi ga pridobila, ampak mi ni uspelo. Nimam za kaj biti razočarana."

Drugi Slovenci brez finala
Eva Terčelj
, ki bo nastopila na olimpijskih igrah, je v polfinalu izpustila vrata in končala kot 29., Nina Mozetič pa je izpadla že v polfinalu. Tekma v Kataloniji je bila tudi zadnja za svetovni pokal pred olimpijskimi igrami v Londonu.

Prav tako se v finale ni uspelo uvrstiti Luki Slapšaku in Urbanu Jarcu med kanuističnimi dvojci. Zmagala sta Francoza Pierre Labarelle in Nicolas Peschier pred Slovakoma Ladislavom in Petrom Škantarjem ter Nemcema Robertom Behlingom in Thomasom Beckerjem.

Olimpijci izpustili to tekmo
Ob odsotnosti treh slovenskih olimpijskih posadk - Petra Kauzerja, Benjamina Savška in Luke Božiča ter Saša Taljata - je v soboto za edini slovenski finale poskrbel kanuist Anže Berčič, ki je bil na koncu osmi. Zmagal je Španec Jordi Domenjo pred Britancem Davidom Florenceom in Francozom Tonyjem Estanguetom. Med kajakaši je bil najboljši Janoš Peterlin, ki je zasedel 25. mesto.