Vasilij Žbogar je suvereno dobil premierni finale svetovnega pokala v jadranju, ki ga je gostil Abu Dabi v Perzijskem zalivu. Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy
Vasilij Žbogar je suvereno dobil premierni finale svetovnega pokala v jadranju, ki ga je gostil Abu Dabi v Perzijskem zalivu. Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy

Žbogar je z odličnim jadranjem skozi celotni finale svetovnega pokala v jadranju, ki se letos odvija prvič, pokazal, da je šampion, ki največ pokaže na najpomembnejših tekmah. Z drugim mestom v plovu za odličja, v katerem je nastopilo deset najboljših, je svojo prevlado na regati le še potrdil.

Drugo mesto v skupnem seštevku je zasedel aktualni svetovni prvak Ivan Kljaković Gašpić, ki je sicer zmagal v zadnjem plovu. Tretje mesto pa je zasedel Američan Caleb Paine.

V razredu 470 sta Tina Mrak in Veronika Macarol, tako kot Žbogar, plov za odličja zaključili na odličnem drugem mestu. V skupni razvrstitvi pa sta ostali na šestem mestu. Zmagali sta Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar, drugi sta bili Britanki Sophie Weguelin in Ellidh Mclintyre, tretji pa Japonki Al Kondo Jošida in Miho Jošioka.

Miren in dobro odjadral zadnjo regato
"Super zaključek sezone. Zelo sem vesel, ker sem bil ves teden na prvem mestu. Današnja regata za medalje je bila zelo zahtevna, saj smo jadrali v zalivu z zelo spremenljivim vetrom. Vedel sem, da bo težko obdržati prvo mesto, vendar sem natančno vedel tudi, kakšna je moja naloga, biti blizu Hrvata, in to mi je uspelo. Zagotovo bi bil razočaran, če bi zadnji dan izgubil prvo mesto, vendar sem ostal miren in dobro odjadral tudi regato za medalje,"
je ob zmagoslavju na finalu sezone povedal Vasilij Žbogar.