Vasilij Žbogar se je odlično znašel v prvih dveh regatah v Abu Dabiju. Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy
Vasilij Žbogar se je odlično znašel v prvih dveh regatah v Abu Dabiju. Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy
Žbogar prvi dan dobil obe regati

V slabih vremenskih razmerah sta bili v Abu Dabiju izpeljani dve regati. Žbogar je v konkurenci 19 jadralcev dvakrat zmagal in z dvema točkama prepričljivo zaseda prvo mesto. Drugi je Avstralec Jake Lilley, tretji pa svetovni podprvak Hrvat Ivan Kljaković Gašpić.

"Kar malo sem presenečen nad današnjima prvima mestoma. Začel sem veliko bolje kot sem pričakoval. Pogoji na jadralnem polju so bili kot nalašč za mojo tehniko in težo, s hitrostjo barke sem zelo zadovoljen. Največja težava je bila, da sem v prvem plovu dobil rumeno zastavo, bilo je malce neprijetno, vendar sem kljub temu končal na prvem mestu. Upam, da se bodo dobri pogoji nadaljevali tudi v naslednjih dneh. Poskusil bom obdržati prvo mesto do konca, ampak vem, da bo zelo težko. Danes smo imeli res lepe pogoje za jadranje, veselim se naslednjih nekaj dni," je po uspešnem dnevu povedal Žbogar.

Mrakova in Macarolova trenutno deveti
Tina Mrak
in Veronika Macarol sta finale začeli slabše in med enajstimi posadkami v razredu 470 zasedata deveto mesto. Bili sta sedmi in osmi. V vodstvu sta Kitajki Šašo Čen in Haijan Gao pred Avstrijkama Laro Vadlau in Jolanto Ogar ter Američankama Anne Haeger in Briano Provancha.

Finale letos poteka prvič, povabljeno pa je bilo 20 najboljših jadralcev posameznih jadralnih razredov. Vsi se tekmovanja niso udeležili, med drugimi manjka tudi najboljši v finnu v tej sezoni Britanec Giles Scott. Najboljši trije jadralci v posameznih razredih bodo dobili tudi denar iz nagradnega sklada v znesku 200.000 dolarjev.

Žbogar prvi dan dobil obe regati