Tina Mrak in Veronika Macarol sta dolgo vodili. Foto: onEdition
Tina Mrak in Veronika Macarol sta dolgo vodili. Foto: onEdition

Žbogar je v razredu finn oba sredina plova končal na devetem mestu: "Zadovoljen sem, po poškodbi in s staro jadrnico sem blizu najboljšim. Predvsem pa je pomembno, da dobro spoznamo razmere na prizorišču in se v naslednjih mesecih pripravimo na olimpijske igre. Razmere na regatnih poljih so zahtevne glede vetra in toka. Za zdaj še spoznavamo razmere, v primerjavi z drugimi smo zagotovo eno leto v zaostanku glede tega."

V vodstvu je še vedno Nizozemec Pieter Jan Postma, na drugo mesto se je povzpel Francoz Jonathan Lobert, tretji pa je Finec Tapio Nirkko.

Pogoji so zahtevni
Mrakova in Mararolova (razred 470) sta edini plov končali na četrtem mestu. "Startali sva zelo dobro, prvo bojo obrnili kot prvi in vse do zadnje krme vodili. V drugi polovici zadnje krme pa sva prepozno šli v obrat in tako izgubili tri mesta. V cilj sva prispeli kot četrti. Kljub slabi odločitvi tik pred ciljem, kjer sva izgubili vodilno mesto, sva z današnjim jadranjem zadovoljni. To je prva regata v Riu, ki sva jo do zdaj najbolje odjadrali, saj so pogoji izredno zahtevni in se položaj lahko v trenutku obrne," je plov podoživela Veronika Macarol.

Na prvo mesto sta se po petih odjadranih plovih povzpeli Američanki Anne Haeger in Briana Provancha, drugi sta Britanki Hannah Mills in Saskia Clark, na tretjem mestu pa sta Kitajki Šaša Čen in Haijan Gao.

Organizatorji bodo v četrtek v obeh razredih skušali izpeljati po tri plove.