Preostali športi

Poudarki

  • Športni izziv na TV Slovenija 2 o težavah univerzijade 2013
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 26 glasov Ocenite to novico!
Tone Vogrinec
Tone Vogrinec je pojasnil številne težave pri organizaciji univerzijade 2013. Foto: BoBo
Tomo Levovnik
Tomo Levovnik je sodeloval že pri številnih uspešnih projektih. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Športni izziv - Univerzij...

Dodaj v

Vogrinec: Odpoved univerzijade bi bila sramota

Številnih objektov se še ni začelo graditi
5. oktober 2011 ob 23:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

V Športnem izzivu je bila tema univerzijada 2013 v Mariboru, poseben gost pa je bil Tone Vogrinec, ki je 477 dni pred predvidenim začetkom izrazil veliko zaskrbljenost, saj bi projekt lahko propadel.

Univerzijada 2013 je projekt zamujenih priložnosti in političnega pridiha, ki je se znašel v hudi časovni stiski. Maja 2008 je bil to projekt nasmejanih obrazov, a leto pozneje so se stvari zelo zaostrile. Vse se je začelo s tremi milijoni evrov pristojbine, ki jih je bilo treba nakazati Mednarodni univerzitetni športni zvezi. Vlada je odlašala z nakazilom in zagrozila celo s ponovno obravnavo v državnem zboru. Ko se je z organizatorji poenotila, da 300 milijonov evrov ni prava in realna številka, se je vendarle prižgala zelena luč. Pristojbina je bila plačana decembra leta 2009, več kot leto dni po roku plačila. Maribor je bil edini kandidat za organizacijo univerzijade leta 2013.

V oddaji Šporni izziv so svoj pogled na univerzijado 2013 predstavili Milan Mikl, podžupan Mestne občine Maribor, Darko Repenšek, namestnik direktorja direktorata za šport pri ministrstvu za šolstvo in šport, športni delavec Tomo Levovnik in direktor podjetja Univerzijada 2013, d. o. o., Srečko Vilar. Pogovor je vodil Miha Žibrat, ogledate si ga lahko v videonovici na desni strani.

Številne ideje hitro potihnile
Med športe so nato uvrstili tudi smučarske skoke, pri nas pa je udarila kriza in jasno je bilo, da na Pohorju ne bo zrasla nova skakalnica. Potihnile so tudi ideje o petih lednih površinah, smučišču v Rušah, študentskih domovih ter drugi namestitveni in cestni infrastrukturi. Projekt je v sodelovanju z drugimi občinami po Sloveniji že skoraj dobil sprejemljive okvire, a operativno kolo se vrti zelo počasi. Fundacija za šport je v tem času objavila tri razpise, vlog, povezanih z univerzijado, pa ni bilo. Tudi denarja iz evropskih skladov za regionalni razvoj organizatorji ne izkoriščajo dovolj.

Država je v projekt univerzijade vložila 15,5 milijona evrov, prav tako so vlagale občine. Leta 2013 bo Slovenija gostila evropsko prvenstvo v košarki, v polnem razmahu so dela v Planici, gradi se gimnastični center, ureja se tudi Ilirija.

Planica in Pokljuka ne prideta v poštev
"Univerzijada je relativno blizu zimskim olimpijskim igram, ne po kakovosti, vsekakor pa po številu tekmovanj. Podpisali smo obvezujočo pogodbo z Mednarodno univerzitetno zvezo, kjer so zapisane obveznosti in pravice. Dobili smo dovoljenje, da nam ni treba graditi skakalnic v Mariboru, koristili jih bomo v Ljubnem in v Kranju. Dobili smo dovoljenje, da so tekaške discipline na Rogli. Nismo dobili dovoljenja za skoke v Planici in za biatlon na Pokljuki. Tik pred zdajci ne moremo vsega spremeniti in organizirati tekmovanj po vsej Sloveniji," je povedal predsednik organizacijskega odbora Vogrinec.

"Naš slogan ob kandidaturi je bil "We are ready!''. Pripravljeni smo, da izpeljemo veleslalom na Pohorju ali teke na Rogli. Vse, kar smo govorili o objektih, pa žal ni točno. Mi še danes nismo pripravljeni. Beton se mora posušiti, zemlja mora biti odkopana, stroji morajo brneti in zagotovljeni morajo biti papirji, kar lahko traja v nedogled. Blizu je čas, ko bomo morali sporočiti, da nismo pripravljeni na ta izziv. To bi bila sramota! Država je že plačala tri milijone evrov, sledijo lahko še odškodninske tožbe. Res ne bi rad bil zraven," je bil brez dlake na jeziku Vogrinec, ki je še dodal, da mora organizacijski odbor izpeljati enajst športnih panog.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
tuditi
# 05.10.2011 ob 23:42
Ja kaj Tone nič ne boste polnili lastne žepe ane, to bo sramota?! Navijam za to da odpade tale Univerzijada ker je totalna bedarija.

Je pa res da me vedno bolj skrbi tudi za EP 2013, časi so težki, država je u ku***, Evropa nam tako ne bo dala denarja da bomo mi potem dvorane gradili, zasebnih partnerjev, da bi dali pa goro denarja pa tako ni, da sploh ne pomislimo kako se pri nas počasi gradi. Če bomo vsaj eno dvorano zgradili bo veliko, ter uporabili Tivoli in Celje kar je edino humano v teh časih.
Zufer
# 05.10.2011 ob 23:48
Daj bog, da bi organizacija propadla. Hude koristi od te univerzijade tako ali tako ne bo, bi se pa ob fiasku z odpovedjo razkrila vsa nesposobnost smučarskega lobija, ki se iz davkoplačevalskega denarja napaja že nekaj desetletij. Ene in iste face, ki grabijo naš denar, saj ga sami niso sposobni pridobiti preko sponzorjev. Vsa beda slovenske smučarije se tako ali tako kaže v vsakoletnem kreganju okoli denarja in vedno slabših rezultatih tistih nekaj smučarjev, ki jih še imamo. Kam pa gredo milijoni, ki jih obrača smučarska zveza, daleč najbogatejša panožna zveza v Sloveniji? Že to slednje je paradoks najhujše vrste, da imajo več denarja kot nogomet, košarka, hokej, rokomet in tako dalje, da manjših zvez sploh ne omenjam. Narobe svet v Sloveniji, umetno sproducirana ljubezen do smučanja, samo zato, da bi bili drugačni od primitivnega juga. Na žalost smo s tem drugačni tudi od zahoda, severa in vzhoda.
Debely
# 06.10.2011 ob 08:12
Sramota? Verjetno za njegov žep, stari pohlepnež. Upam, da Univerzijade v Sloveniji ne bo. Denar pa naj se uporabi v kakšne bolj pametne namene.
kblaz50
# 06.10.2011 ob 01:57
samo metanje denarja stran, naj odpade in konec
IawIa
# 06.10.2011 ob 07:43
naj se vsi ki odgovorni za vsiljevanje tega projekta pokazejo in sami zberejo denar! v prvi vrsti milan zver in franc kangler. z obeh strani predvolilni bonboncki pred prejsnjimi volitvami!
destruktarca
# 06.10.2011 ob 06:26
Vogrinčev Tone, ko ti ne bi tako razkošno praznoval svojih rojstnih dnevov pod Pohorjem, v najetih velešotorih, s Kučanom pod roko, pa bi del tega denarja dal za dvorane in Univerzijado, bi bilo lažje. Prav dam tistim, ki te razgaljajo. Saj ne, da nisi nič naredil za slovensko smučarijo, ampak ti Voginčev poba si od akcije PODARIM DOBIM naredil svoj lasten finančni imperij, v katerega se nihče ni upal vtakniti. Kdo te je pa nadzoroval? Kučan? Zdaj, ko ti ni uspel še en velikanski nateg, pa javkaš in že razlagaš, kakšna sramota bo to za Slovenijo. Ne Vogrinčev lakomnež, to bo predvsem sramota zate1 In prav je, da se enkrat s prstom pokaže tudi nate! Žal mi je pa Kanglerja! Res žal, ker je v redi ded! Pa tudi Vilar ni ravno ta največji mafiozo, čeprav bi se o Vilarju dalo sage zapisati, to vedo predvsem Mariborčani!
Rdeči valjar
# 06.10.2011 ob 00:16
Odpoved bi bila odlična promocija Maribora. Vsi bi govorili, da je neko mesto v Sloveniji kot prvo v zgodovini odpovedalo tako "odmevno" športno tekmovanje.
ikacbe
# 06.10.2011 ob 07:35
Odpoved ne bi bila sramota. Sramota bi bila nepotrebno zapravljenje denarja v teh kriznih časih.
Vaati
# 06.10.2011 ob 01:02
Sramota se je bilo potegovati zanjo. Zdaj pa imajo, kar so skuhali.

Še za evropsko prvenstvo naj se zgodi enako, da se bodo morale tekme igrati v nekih zanikrnih telovadnicah, da se nam bodo vsi smejali. Ker ti debilni kravatarji niso sposobni izvesti niti enega projekta.
kunta kinte
# 06.10.2011 ob 08:18
bolje sramota kot pa brezglavo zapravljanje milijonov evrov , samo zato da bodo pijani študenti razgrajali po mestu
MIRNIČAN
# 06.10.2011 ob 08:11
ne napadajte Tončija, saj je javno izjavil, da nima denarja za vzdrževanje svoje jadrnice, s svojo pokojnino ravno pride skozi mesec, kaj ne Tona? ah kje so zlati časi Podarim Dobim ko si pospravil v žep eno hišo na leto...
Tona je že sanjal o milijončku, dveh v svojem žepu ob proračunu Univerzijade 200milijonov, sedaj pa njega ne bo zraven ko ni denarja...
daryankoff
# 06.10.2011 ob 00:12
Največji FAIL v zgodovini slovenskega športa. Ne bo se izpeljalo, a najbolj me žalosti, da ne bo nobene nove infrastrukture, ki bi ljudem ostala. Že prej omenjena dvorana za curling, ki je Slovenija nima npr. Stroške, ki ste si jih nakopali zaradi nespametnih odločitev, pa kar iz svojega žepa plačajte.
nesesekirat
# 06.10.2011 ob 09:06
Destruktarca, prav idiotsko izpade, kam vse nekateri "vtikate" Kučana. Malo sem "poguglal" in bolj kot gledam datume akcije Podarim-dobim in Kučanove funkcije, povezave ne najdem. Po domače, Kučan je bil takrat v politiki "prenizko". Pa "Tona" sam. 20-30 let je minilo od uspehov slovenske (uradno jugo) smučarije in uspehi so prinašali denar smučariji. In ne vem, če lahko kdo oporeka temu, da je nesporni oče teh uspehov prav Vogrinec mati pa Fortuna, ker je "očetu" stvorila Bojana Križaja oz. skupaj "mašino", ki je potegnila slovensko smučarijo "na vrh sveta". Ko se je ob prenosih smučarije prekinjal pouk, delo po podjetjih, ko smo klečali pred TV in stiskali pesti, nihče ni protestiral proti Vogrinčevim pošteno in garaško prisluženim zaslužkom. Komu vendar pa je Bog prvemu ustvaril brado-sebi,se ve. Pa ga zato nihče ne obtožuje. Kje pa si bila ti takrat s svojimi protesti. Danes pa iz tebe bruha nevoščljivost. In če brez politike ne gre; odločitev za Univerziado je bila sprejeta v času Janševe vlade, torej absolutistične vladavine SDS. Pa naj SDS iz svojih skritih skladov financira Univerzijado-bolj verjetno v obrezovanju trte kot zimskih športih. Namreč, zame osebno je ta Univerziada kot sindikalne tekme. Za državo pa metanje denarja z "lopato skozi okno".
nWo
# 06.10.2011 ob 08:58
O univerzijadi se piše toliko kot o kakšnihn "pravih" igrah. Pa saj gre pri univerzijadi vendarle le za študentske igrice, ti se zabavajo, pijejo, kadijo, potem pa se še zastonj nasmučajo.
virgino
# 06.10.2011 ob 08:23
tona bo pa suhega žepa ostal...
il Sloveno
# 06.10.2011 ob 08:02
Ce bi pri nas v Sloveniji ta denar namenili najprej za gospodarsvo in njen razvoj, potem bi si lahko sli cez 10l ta luksuz. Tako pa je vse preterano in prenapihjeno do konca
Konig
# 06.10.2011 ob 13:28
Pa kaka univerzijada, kdo sploh ve, kaj to je? Totalno nezanimivo za gledalce in sponzorje, stroški pa enormni
Valuk_
# 06.10.2011 ob 12:31
Univerzijada??

Kakšna neumnost in nepotreben strošek.

Kdo pa to gleda? Ali sploh ve kaj o tem? Nisem še slišal človeka na tem svetu, da si želi na univerziado kot gledalec, ali da je to spremljal. Ali da bi kdo kdaj vedel, kdo je tam zmagal v kaki disciplini..

Res totalno zgrešeno.
roccer
# 06.10.2011 ob 09:46
kaj je že to univerzijada?
kva dogaja
# 06.10.2011 ob 09:05
Kolikor je meni znano so tole univerziado spočeli povsem drugi ljudje, neki zasebnik iz mariborske univerze, velesposobni mariborski župan Kangler in velesposobni sedanji evroposlanec Zver.
Zakaj teh ni danes zraven.
Sicer pa je bila že prvi dan zastavljena po socialistično, mi bomo nekaj gradili, vi boste pa to plačali.
Najbolj groteskno je pa bilo izsiljevanje poklona treh miljonov za nekakšne pravice, za to se lahko nategne samo take eksote kot je slovenija.
Bil sem proti takoj na začetku, bi bilo pa zanimivo pogledati komentatorje, takrat, ko so pljuvali in lepili minuse po vsakem, ki je nasprotoval tej megalomanski noriji.
Isto je z košarkarskim EP, ko te bebci popljuvajo če nasprotuješ brezveznemu zapravljanju denarja.
Novinarji naj lepo pred kamere povlečejo začetne organizatorje in naj jim predočijo takratne izjave.
demetra
# 06.10.2011 ob 08:47
Ja Tona, naredi univerzijado. Vedno je fajn, če narod pride do novih športnih objektov. To zagovarjam vedno.
Samo - izgubo krij iz svojega žepa.
sagrada
# 05.10.2011 ob 23:45
Velik so govorili, povedali pa spet prav nič.
Mene že skozi zanima, kje bodo igrali curling, pa ga od vseh 6 govornikov tudi eden ni omenil, Tako da je edini prispevek glede tega naredila konkurenčna televizija
http://24ur.com/bin/video.php?media_id=6
0251034
Willie Parker
# 06.10.2011 ob 08:47
Koliko pa je res da se bo udeležence Univerzijade naselilo po študentih? Ker nekako nebi rad letel ven samo zaradi teh idiotov
kom. Stane
# 06.10.2011 ob 08:41
4. decembra imamo lahko še en referendum...
MIRNČAN
# 06.10.2011 ob 08:17
Ne Tone to bi bilo edino prav. V svetu velja kriza ampak v Sloveniji pa smo tako bogati da bomo organizirali kar dva precej draga športna dogodka.
Tone a boš ti pokril minus? seveda da ne to bo storila država-
golaž
# 06.10.2011 ob 08:04
Kje boš pa sedaj 100 jurčkov pospravil v žep?
robertvo
# 06.10.2011 ob 12:16
Prireditve naj potekajo na obstoječih objektih. Če teh nimamo potem žal tudi dogodka ne more biti.
_zdeno_
# 06.10.2011 ob 11:29
Edina težava tele univerzijade je TONE VOGRINEC. Pa kje so se spovnili slogana "We are ready!" obup, katastrofa Take prireditve naj se loti država ---> mesto, ki imajo infrastrukutro že narejeno, ne pa Slovenija in Maribor,(nočem zapostavljati Maribora, ker v Ljubljani bi blo še sabše) k se itak ve da v Sloveniji NIKOLI NI NIČ NAREJENO DO ROKA EDINO POLOŽNICE MORAŠ PLAČAT DO ROKA.

Lp
kva dogaja
# 06.10.2011 ob 11:21
@ destruktarca kaj imaš za terapijo pisanje spisov o svojih obseseijah, če imaš kaj o Vogrincu pojdi na tožilstvo.
Univerziado in megalomansko zapravljanje denarja za petorazredno rekreacijo jet seta, pa so krivi najbolj pošteni in gospodarni SDS, ki jihmenda ti itak ne voliš, ker si za NSi..
Zlato9
# 06.10.2011 ob 10:21
Vogrinec: Odpoved univerzijade bi bila sramota

Kakor za koga!
rdečinavijač
# 06.10.2011 ob 09:44
Najbolj smešen pa je slogan s katerim so dobil univerzijado :" We are ready!"
kva dogaja
# 06.10.2011 ob 09:23
@ MIRNIČAN to o denarju in pokrivanju stroškov, pa lahko vprašaš kar tvojega velecenjenega evroposlanca Zvera.
Vi iz SDS pa znate lagati, in to brez kančka sramu univerzijada je projekt SDS.
zarman
# 06.10.2011 ob 09:22
Slovenija je tako, tako mala, da ni nobene potrebe, da v Mariboru gradimo skakalnice, halo za "kičkanje na ledu" ali pa tekaški center. Slednji je in bo v pol ure oddaleni Rogli, skače se lahko v slabi uri oddaljenem Velenju, ali v uri in pol oddaljenem Kranju, pa upam da se bo dal v dobri dve uri oddaljeni planici, ..., Smučamo se lahko na Pohorju, ali pa na smučiščih, ki si tako rekoč sledijo vsake pol ure vožnje z avtom. Dojamite, da večino objektov NE POTREBUJEMO, ker ne bi koristili svojemu namenu in bi samo močno obremenjevali proračun. Organizacija univerzijade ni pravi dogodek, če pa bi se zanjo že odločali, bi morali zadevo organizirati na obstoječih objektih širom slovenije, kjer bi lahko izvedli zadevo zelo kvalitetno v domala vseh disciplinah. Tako pa , ..., spet nekdo ne želi preveč deliti denarja!
zarman
# 06.10.2011 ob 08:54
Vidite, upam, da bo končno zmagal razum in da bomo odpovedali Univerzijado. Ta projekt je, podobno kot Stožice zgrešen, predvsem zaradi časa, v katerem se ga lotevamo. Res je, da so "modeli", ki jim je baje mar za Maribor in njegov razvoj, v njem videli svoj košček pogače, ki si ga sedaj ne bodo morali odmeriti. Spet bi to bil nazorni prikaz negospodarnega ravnanje s proračunskimi in z evropskimi sredstvi. Tona, nič nebo!
friks
# 06.10.2011 ob 08:48
Tale univerzijada je totalno zgrešen projekt. Z njo si bomo nakopali čisto izgubo. Pri nas je postalo že kar praksa, da nekaj začnejo brez potrebnih sredstev in kapacitet, potem pa čakajo, da jim bo Bog malco poslal. Funkcionarji, ki take projekte predlagajo bi morali deloma odgovarjati tudi z osebnim premoženjem, pa bi tile preračunljivci hitro potihnili.
krjavelj
# 06.10.2011 ob 07:39
Ustvarjanje »denarnih tokov« je postalo model za legalno ropanje modernih »vitezov obložene mize«. (trgovina z orožjem, cestni križ, Patria, TEŠ6 in ogromno drugih).

»Dajmo Gospodu, kar je Gospodovo!«
nWo
# 06.10.2011 ob 12:58
"Blizu je čas, ko bomo morali sporočiti, da nismo pripravljeni na ta izziv. To bi bila sramota! Država je že plačala tri milijone evrov, sledijo lahko še odškodninske tožbe. Res ne bi rad bil zraven"

Tone ravno ti sti tisti, ki boš moral biti zraven!
žižola
# 06.10.2011 ob 12:56
sramonta si ti, pri tvojih letih bi lahko šel v penzijo! olimpijada je tretjerazredni dogodek in vanj se ne splača vlagati, še posebej ne v teh časih
destruktarca
# 06.10.2011 ob 11:07
NESESEKIRAT
Spoštovana ali spoštovani!
Boli, kaj, boli, ja, pa še kako boli, ko se resnica pove.
A kje sem bila jaz, ko je Tona sodelovala pri PODARIM DOBIM. Tiho sem bila, kot miška mala, ker če bi kaj na glas rekla, bi me zaprli, maltene. če bi se takrat kdo vtaknil v zaslužek pa v delitev sredstev od PODARIM DOBIM, bi ga maltene zaprli. Tudi to je eden do pokazateljev svobodne socialkomunistične Juge; namreč, da si lahko povedal vse, kar ti je ležalo na duši! Ja, pa kaj še! Priviligiranci tipa Tone Vogrinec so bili nedotakljivi.
A kje sem našla Kučana?
Z roko v roki ob Tonetu Vogrincu, na megalomanski fešti za Vogrinčev rojstni dan, v megalomanskem šotoru po Pohorjem! Točno tam! Takrat se je sam predsednik vsej Slovenk in Slovencev prišel poklonit velikemu, nedotakljivemu Tonetu Vogrincu.
Pa da ne bo pomote: Tone Vodrinec je ogromno, ampak res ogromno postoril za slo smučarijo. Ampak zaardi tega ne gre spregledati vseh njegovih "akcij", s katerimi si je dodobra vseskozi polnil žepe, pa še danes bi si jih rad. Ker komunajzerji so tako navajeni.!Jaz ne vem, če je Tona uradni član komunajzer, ampak njihov pa je, 1000000%, In ne farbat naroda! Prihaja čas, ko se bo reklo bobu - bob!
VSESEVRAČA
Jaz lahko pišem o Vogrincu, ker nič ne natolcujem, ampak zapisujem resnico o njem in o njegovih ravnanjih!
Pa še to: tudi jaz nisem nikoli volila SDS, 4.dec.2011 pa zagotovo imajo moj glas!
Pa še to: če je bila oblast SDS absolutistična, potem je oblast SD + LDS+ZARES nadmafijsko totalitaristična!
MIRNIČAN
# 06.10.2011 ob 08:33
Tona boste pa izvedli zimsko Univerzijado lepo poleti..pa bojo študenti lepo v teniskah tekali po okoliških gozovih, namesto smučarskih skokov bojo skakali na glavo v vodo, namesto curlinga bodo balinali..volk sit, koza cela, (Tona pa v jok pa na drevo)

Tona, ena lastovka še ne prinese pomladi, en milijonček (v tvojem žepu) pa ne zimske univerzijade!
dotax
# 06.10.2011 ob 06:29
Maja 2008 je bil to projekt nasmejanih obrazov, a leto pozneje so se stvari zelo zaostrile.
Kakor se spomnim tudi maja08 ni bilo pretiranih odobravanj.
rooster
# 06.10.2011 ob 00:07
who cares...
agent Perry
# 07.10.2011 ob 14:04
daryankoff
ponavadi se s teboj kar strinjam. Tokrat ne. Curling je še en šport, ki potrebuje infrastrukturo in tudi drugače za obstoj ogromno denarja. Denarja je v našem športu na splošno vedno manj in klubi kot npr. teniški, hokejski....dobesedno životarijo. Ali naj iz te prazne "malhe" vzemamo še za curling. NE, NE, NE !!
Pa ne nakladajte o tem da je to olimpijski šport itd. Realno tudi najbolj nezanimiv olimpijski šport, ki je brez tradicije pri nas.
franček
# 07.10.2011 ob 10:51
Jaz pa se ne strinjam, da je Univerzijada brezvezna. Brezvezni projekt je Evropska prestolnica kulture in evropsko košarkaško prvenstvo. S košarko se ne strinjam zato, ker je preveč drobljena po sloveniji in ne izkorišča obstoječe infrastrukture.
jernejt
# 06.10.2011 ob 14:28
Miam: ja Tona, pa Kangler pa vse ostale pijavke, ki se slinijo tam in čakajo da se korito napolne,...
MiaM
# 06.10.2011 ob 14:00
Sramota je kandidatura.
Stroške pa naj pokrijejo brihtne glave, ki imajo masla na glavi. Tone?
tedy123
# 06.10.2011 ob 13:51
...povejte mi koga zanima ta zadeva, ko so bile organizirane zunaj skorajda pojma nismo imeli, da se nekje nekaj dogaja !!!!!!!!!!!
drvar20
# 06.10.2011 ob 13:32
Kar se tiče univerzijade, so pomisleki (upravičeno) enaki kot so bili leta 2008, torej zakaj naj bi država zapravila 300 milijonov evrov za nek tako obroben dogodek, če pa sem sam komaj kdaj prebral kakšno novico, pa še to samo če so se naši dobro odrezali (šport spremljam nadpovprečno veliko drugače). Ta astronomska številka se je zdaj sicer zmanjšala, vendar se je tudi gospodarska klima poslabšala. Sj univerzijada je še vedno lahko v teh okvirih, samo naj denar zagotovijo sponzorji, ne pa država. Če pa to ne gre potem pa žal je organizacija slaba.
Niti slučajno pa ne mešat univerzijade z evropskim prvenstvom v košarki, ker slednje je vrhunski športni dogodek, kjer se ponavadi zberejo najboljši košarkarji evrope in tudi sveta in tam se za finance ni treba bati. Razen seveda za postavitev dvoran, kar pa je itak zgodba zase, ki se lahko zgodi samo pri nas.
jernejt
# 06.10.2011 ob 13:25
Upam da tole odpade...Živa potrata denarja... pa še vsi naj bi plačevali ( oz. smo že) za ta zavožen, neptransparenten, povsem nepotreben Kanglerjev MB projekt??? SRAMOTA... se vidi da je korupcija najboljš kolegica od Kanglerja...
uradniček
# 06.10.2011 ob 12:15
Vse, ki so nam povzročili stroške, obesiti za jajce.
Prokleti kapital in vonj po zaslužku.
Ja ve, nekaj jih dela te stvari iz ljubezni do športa, ampak ti delajo v operativi, ne pa vodijo niti in spravljajo denar v žep.
Tisi, ki so bili glasni, naj kar zdaj lepo organizirajo vse skupaj z zasebnim kapitalom. Vse kar zaslužijo pa si lahko vtaknejo v žepe, vednar se bojim, da žepov ne bo, saj bodo ostali brez oblek.
Kazalo