Tyson Fury in Deontay Wilder sta že napovedala povratni dvoboj. Foto: Reuters
Tyson Fury in Deontay Wilder sta že napovedala povratni dvoboj. Foto: Reuters
Mediji so dvoboj označili za enega najboljših v težki kategoriji v zadnjih letih. Foto: Reuters

Fury je v Los Angelesu dominiral v večjem delu obračuna, Wilder pa ga je dvakrat poslal na tla, kar je bilo dovolj, da je iztržil neodločen izid. S tem je tudi obdržal šampionski pas. Od treh sodnikov je eden zmago dosodil Wilderju, eden Furyju, eden pa se ni mogel odločiti.

Britanec, nekdanji svetovni prvak, ki je s prestola vrgel Vladimirja Klička, se je v ring vrnil po treh letih boja proti depresiji. Naslov je tako ostal pri Američanu, ki je tekmeca na tla spravil v deveti in v zadnji, 12. rundi, oba pa ostajata neporažena. Wilder je za dvoboj prejel 14 milijonov dolarjev, Fury, sicer 20 kilogramov težji od tekmeca, pa deset.

Vsak prepričan o svoji zmagi
"Boksal sem na tujih tleh. Čeprav sem dvakrat padel, mislim, da sem dobil ta dvoboj. Pokazal sem pravi profesionalizem. Gipsy King je nazaj. Sem profesionalen športnik, ki rad boksa. Wilder je neustrašen borec z močnim udarcem, a svet ve, da sem
ta dvoboj dobil jaz," je povedal Fury.

Oba borca sta napovedala povratni obračun, tudi Wilder, ki je "zagotovil" zmago, ko se bosta znova srečala v ringu, pa je zase prepričan, da je bil tokrat boljši: "S tema dvema nokavtoma sem nedvomno dobil dvoboj. Oba sva bojevnika, toda dvakrat sem ga položil na tla."