Nejc Žnidarčič se z velikimi pričakovanji odpravlja na svetovno prvenstvo, ki bo konec junija v bližini Albertvilla. Foto: Jakob Marušič
Nejc Žnidarčič se z velikimi pričakovanji odpravlja na svetovno prvenstvo, ki bo konec junija v bližini Albertvilla. Foto: Jakob Marušič
Jošt Zakrajšek
Jošt Zakrajšek je divje vode zamenjal za mirnejše. Za zdaj mu gre odlično. Foto: BoBo

To mu je uspelo že tretjič v karieri. Ekipni uspeh Slovenije sta dopolnila Simon Oven s petim mestom in Tim Kolar, ki je bil osmi. Maks Frančeškin in Vid Debeljak sta bila 18. oziroma 20.

"Glede na to, da sem eden redkih tekmovalcev, ki so dobri tako v šprintu kot v klasičnem spustu, sem že pred sezono vedel, da sodim v najožji krog favoritov za skupno zmago. To sem na štirih tekmah tudi potrdil in zdaj samozavestno odhajam na svetovno prvenstvo v Francijo, kjer mi reka zelo ustreza," je dejal Žnidarčič.

Zakrajšek srebrn na 5.000 m, bronast na 500 m
Kajakaš na mirnih vodah Jošt Zakrajšek pa je na tretji tekmi svetovnega pokala v Moskvi priveslal do največjega uspeha, odkar je slalomska in spustaška tekmovanja na divjih vodah zamenjal za šprint na mirnih vodah. Najprej je na 500 metrov zasedel tretje mesto, nekaj ur pozneje pa je osvojil še srebro na 5.000 metrov.

"Nisem pričakoval tako vrhunskih dosežkov. Želel sem si sicer medaljo, vendar v mirnovodaškem športu nikoli ne veš, kdo bo imel svoj dan, saj je konkurenca zelo izenačena. Zelo sem zadovoljen z današnjima rezultatoma. Bilo je težko, saj so temperature padle na 12 stopinj Celzija. To je sicer kar precej nad ničlo, a telo vseeno ni vajeno takšnih temperatur, je pa res, da so bili pogoji za vse enaki. Na 500-metrski preizkušnji je bil zaostanek za drugouvrščenim minimalen, na daljši razdalji pa sem zaostal le za domačim tekmovalcem, tudi tu pa je bila razlika relativno majhna," je bil zadovoljen 28-letni Zakrajšek.

Na 500 metrov se je zmage veselil Avstralec Murray Stewart, drugo mesto si je priveslal ruski tekmovalec Jurij Postrigaj, na najdaljši razdalji je bil pred slovenskim tekmovalcem le Rus Ilija Medvedev, tretje mesto pa je zasedel Nemec Jochen Kaiser.