Dejan Zavec si želi spet nadeti šampionski pas. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Zavec si želi spet nadeti šampionski pas. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Zavec je nazadnje boksal 9. marca, ko je v New Yorku izgubil obračun z Američanom Keithom Thurmanom za naslov medcelinskega prvaka velterske kategorije po verziji WBO. Tokratni nasprotnik je 32-letni Francoz, ki je v 26 profesionalnih dvobojih 15-krat zmagal in sedemkrat izgubil.

Zavec (32 zmag in trije porazi) je na neuradni lestvici velterske kategorije (do 66,678 kg) na 39. mestu, medtem ko je Allais 173.

Zavec: Za povratek na vrh je treba premagati vse
"Priprave na naslednji dvoboj potekajo že nekaj časa, končno je padla tudi dokončna odločitev o nasprotniku. Priprave potekajo odlično. Spet sem pravi jaz. Kljub mojim letom, ki jih mnogi izpostavljajo, večino atletsko-fizičnih preizkusov naredim daleč pred vsemi, zato se ničesar ne bojim in komaj čakam, da vidim, kaj mi bo prinesla prihodnost. Čeprav Allais nima najbolj bleščeče statistike, je že povzročil težave marsikateremu dobremu boksarju. Gre za tipičnega predstavnika francoske boksarske šole, ki ne pozna umika. Takšni borci zelo dobro boksajo, čeprav statistika tega ne pokaže. Seveda ga bom vzel skrajno resno, šele po opravljenem delu pa se bom ozrl naprej, spet proti še večjim izzivom. Z oktobrskim uspehom, v katerega trdno verjamem, se bom po lestvicah lahko le povzpel. Žal si dvobojev ne izbiram sam, a za povratek na vrh je treba premagati prav vse," je povedal Zavec, ki še ni opustil misli, da bi se spet boril za naslov svetovnega prvaka.