Dejan Zavec je v soboto po točkah premagal Bethuela Uushono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Zavec je v soboto po točkah premagal Bethuela Uushono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zavec na operacijo komolca

Slovenski šampion je imel težave s komolcem na desni roki že v pripravah na dvoboj z Bethuelom Uushono, a tega ni želel obešati na veliki zvon. Po zmagi nad Namibijcem pa so bolečine postale prehude, zato bodo v četrtek v Ljubljani opravili kirurški poseg. "Odkrušili so se delčki kosti, ki zdaj 'plavajo' po komolcu. Že pred dvobojem smo vedeli, da bo potrebna operacija. Več bo znanega tik pred operacijo in takrat se bo dr. Oskar Zupanc odločil, ali bo dovolj artroskopija ali bo treba zarezati," je za MMC povedal 36-letni Ptujčan, ki je pred letom in pol že prestal podobno operacijo, a takrat na levi roki.

Zavec je odločen, da se bo po okrevanju spet zavihtel na vrh. "Najprej moram sanirati poškodbo, potem pa sledijo priprave na naslednjega nasprotnika. S svojim menedžerjem se še nisva slišala, tako da o naslednjem koraku še ne morem govoriti."

"Moja želja je jasna. Upam, da bodo moja končna destinacija ZDA, kjer bi imel priložnost, da naredim piko na i v karieri," je povedal Zavec, ki si za nasprotnika želi kogar koli od velikanov v velterski kategoriji, na glas pa omenja Filipinca Mannyja Pacquiaa in Portoričana Miguela Cota.

Zavec na operacijo komolca