Robert Žbogar je potrdil odlično pripravljenost. Foto: STA
Robert Žbogar je potrdil odlično pripravljenost. Foto: STA
Na plavalnem DP-ju izstopala Radovljica

V nedeljo je bil Žbogar nekoliko presenetljivo najboljši na 50 m prosto, po pričakovanjih pa je dobil še tekmo na 100 m delfin. "Zelo zadovoljen sem z doseženimi izidi na prvenstvu. Posebej z dosežki na 100, 200 m prosto in v tistih disciplinah, ki jih običajno ne plavam, a sem se tukaj zanje odločil, da je bil v vodi pravi boj. Danes sem bil zadovoljen predvsem z delfinom, ki je tudi v primerjavi s svetovnim prvenstvom zelo dober," je po tekmi dejal Žbogar in dodal, da je pričakoval kakšen naslov manj.

Ob Žbogarju je v moški konkurenci na 200 m prsno zmagal Triglavan Nejc Šimenko, na 1.500 m prosto pa Mariborčan Martin Bau. V napeti finalni disciplini na 4 x 100 m mešano so bili prvi favoriti Mariborčani, s 3:48,81 pa so jih v izrednem finalu za desetinko sekunde ugnali Radovljičani z Žbogarjem, ki je tako še osmič stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Med dekleti zadnji dan blestela Govejškova
V ženski konkurenci je bil dan pisan na kožo Nastji Govejšek, ki je zmagala na 50 m prosto in 100 m delfin. Predvsem v delfinu je bila z 59,10 še enkrat blizu svojemu slovenskemu rekordu, a ostalo je le pri novi najboljši znamki na pol krajši razdalji, kjer je bila rekordna v soboto. Govejškova je nato nastopila še z mešano štafeto Velenja, ki pa je morala priznati premoč Ljubljani, zaradi diskvalifikacije pa so Velenjčanke ostale celo brez medalje. "Z izidi tukaj sem zelo zadovoljna, predvsem z delfinom. Dosegla sem tudi en rekord, ki sem ga načrtovala že decembra na SP-ju, tukaj pa sem bila zelo sproščena in mi je uspelo še to," je povedala danes najboljša Govejškova.

Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde je zmagala še na 200 m prsno, s čimer je domov odnesla vse zmage v prsnem slogu. Na 1.500 m prosto je bila najboljša Radovljičanka Špela Perše.

Na plavalnem DP-ju izstopala Radovljica