Urbane gladiatorje je v soboto v Domžalah pričakalo sončno, ampak vetrovno vreme. Foto: Organizator
Urbane gladiatorje je v soboto v Domžalah pričakalo sončno, ampak vetrovno vreme. Foto: Organizator

Letos je bilo mesto še bolj vpeto v gladiatorski izziv kot lani. Neustrašni gladiatorji so se brez oklevanja zarili v globoko blato in se plazili pod električnim pastirjem, preskakovali visoke in vroče ognjene plamene, se spuščali po mokri drči, plezali čez steno, prenašali najrazličnejša bremena, prevračali gume, skakali v vrečah, prav nič pa jim dela ni olajšal močan veter, ki se je pojavil kot dodatna ovira, ki so jo ponudile višje sile.

Gladiatorji so imeli na izbiro dve trasi, krajša je merila 8,5 km, medtem ko je daljša, t. i. PRO-trasa, štela 13,5 km.

"V Domžalah nam je spet uspel super dogodek. Vidi se, da vse mesto živi za dogodek, saj ga vsi poznajo in se z veseljem pridružijo pri organizaciji," je povedal Nino Cokan, vodja prireditve.

Urbani gladiatorji se bodo znova zbrali 15. maja v Celju, kjer je pred dvema letoma vzklila ideja o dogodku. Adrenalinsko žejo boste lahko potešili še v Mariboru (5. junij), premierno na Kopah (25. junij), v Laškem (10. julij), premierno tudi v Trebnjem (28. avgust), v Ljubljani (3. september), v Portorožu (18. september), na Polzeli (9. oktober), 3. decembra pa je na sporedu zimski Urbani gladiator na Kopah.