Doslej sta se moštvi pomerili devetkrat. Španci imajo pet zmag, Celjani pa štiri. Foto: RTV SLO
Doslej sta se moštvi pomerili devetkrat. Španci imajo pet zmag, Celjani pa štiri. Foto: RTV SLO

Pred dvema tednoma so Katalonci v Blau Grani gladko zmagli (39:29), a trener Slavko Ivezič upa, da so njegovi varovanci poraz preboleli. "Pomembno je, da v končnico tekme pridemo z ugodnim izidom, nato pa naredimo vse, da zmaga ostane doma," je načrt Iveziča, ki ga veseli vrnitev Renata Sulića. Tako bo na črti močno razbremenjen Miha Gorenšek. Skoraj zagotovo ne bo igral Mirsad Terzić, ki jo je skupil na prvenstveni tekmi s Preventom.

Tudi igralci so odločni popraviti vtis s prve tekme, ki je bila, kot pravijo, njihova najslabša v sezoni. Vsi se zavedajo, da bo za uspeh treba garati vseh 60 minut.

Barcelona je pred letošnjo sezono doživela številne spremembe, prvi zvezdnik pa ostaja Ikar Romero, trenutno z 62 goli najboljši strelec Špancev in drugi strelec lige prvakov. Vse bolj nepogrešljiv član ekipe je Petar Nenadić. V ekipo se je zmagoslavno vrnil tudi legendarni 43-letni Andrej Šepkin, ki je po lanski upokojitvi vnovič oblekel rokometni dres. Ob tem pa bosta za celjska vrata nedvomno nevarna še 20-letni Victor Tomas, ki igra na levem krilu in ima povprečno več kot 80-odstotno uspešno realizacijo strelov.

Barcelona ima v drugem delu dve zmagi in poraz na Danskem. S porazom bi se Celjani dokončno poslovili od boja za polfinale.

4. krog, sobota ob 17.00:
CELJE PL - BARCELONA
GUDME - PICK SZEGED nedelja


Lestvica:                              
BARCELONA         3  2 0 1 +14  4 točke
GUDME             3  2 0 1  +2  4      
CELJE PIV. LAŠKO  3  1 0 2  -7  2      
PICK SZEGED       3  1 0 2  -9  2      
V polfinale se bo uvrstil le zmagovalec
skupine.                               


R. K.