V Celju pričakujejo, da se bo Stefan Čavor razvil v vrhunskega igralca. Foto: RK Celje Pivovarna Laško
V Celju pričakujejo, da se bo Stefan Čavor razvil v vrhunskega igralca. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

S Celjani je Čavor podpisal dveinpolletno pogodbo. Kariero je začel v Budvanski rivieri, nato pa se je že s 15 leti preselil k Ciudad Realu. Po finančnih težavah in selitvi slovitega kluba v Madrid so bile prekinjene pogodbe s številnimi mladimi rokometaši. Tako je letošnjo sezono Čavor igral za Cuenco, kjer pa v boju za obstanek v španski elitni druščini ni dobil prave priložnosti. Med svetovnim prvenstvom je bil na preizkušnji v Celju, kjer je levičar zadovoljil vodstvo najtrofejnejšega slovenskega rokometnega kluba.
Čavor se lahko razvije v vrhunskega igralca
“Zelo vesel sem, da sem prišel v Celje. Za mano je zanimiva preizkušnja v Španiji, ki se v zadnjem letu žal ni izšla po željah. Z življenjem v Španiji sem pridobil kar nekaj izkušenj, a z 18 leti sem še vedno zelo mlad igralec, pred katerim je še veliko učenja. Prepričan sem, da sem s prihodom v Celje sprejel pravo odločitev, saj je znano, da se tu odlično dela z mladimi igralci, ki vsi po vrsti dobijo svojo priložnost. Glede na to, da sem bil pred dnevi tukaj že na preizkušnji, in če primerjam življenje v Španiji, lahko rečem, da takšne pogoje za treninge kot tukaj težko najdeš, zato se še toliko bolj veselim prihoda v ta klub, kjer verjamem, da se bom veliko naučil in napredoval,” je ob podpisu pogodbe povedal Čavor.
Z novim igralcem so po besedah trenerja Vladana Matića zelo zadovoljeni tudi v strokovnem štabu: “S Stefanom smo našli še enega mladega igralca, ki s svojo višino predstavlja velik potencial na položaju desnega zunanjega igralca. V tem trenutku se mu pozna, da pol leta ni veliko igral in da njegovi treningi niso bili na nivoju. Najprej ga čaka kar nekaj dela, že takoj pa bo registriran za člansko ekipo in ga bomo postopoma uvajali v naš sistem. Gre za igralca, ki se je pripravljen učiti in za katerega ocenjujemo, da lahko še veliko napreduje in se razvije v vrhunskega igralca.”

Prvi strelec lige v Gorenje
Slovenski rokometni prvoligaš Gorenje iz Velenja že sestavlja ekipo za prihodnjo sezono. Tako se bo po koncu te sezone v rumeno-črne barve velenjskega kluba odel Jernej Papež. Zdajšnji desni zunanji igralec novomeške Krke in prvi strelec slovenske lige je Velenjčanom obljubil triletno zvestobo.