Žiga Mlakar in soigralci prvič igrajo na zaključnem turnirju Lige Seha. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Mlakar in soigralci prvič igrajo na zaključnem turnirju Lige Seha. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski prvaki imajo v zadnjem času kopico težav s poškodovanimi igralci. Trener Branko Tamše že nekaj časa ne more računati na srbskega organizatorja igre Luko Mitrovića, v Skopje nista odpotovala niti krožni napadalec Kristijan Bećiri in krilni igralec Tilen Kodrin, v zadnjem hipu pa se je poškodoval tudi krožni napadalec Stefan Žabič.

Želimo zadovoljiti gledalce
Celjani so se z Zagrebom na prvem medsebojnem dvoboju v tem regionalnem tekmovanju razšli z neodločenim izidom (25:25), v Celju pa so visoko izgubili (23:30). "Veseli smo, da se nam je z dobrimi igrami skozi sezono uspelo uvrstiti na ta turnir. Vse štiri ekipe, ki so tu, si to zaslužijo. Pred nami je težka tekma proti kakovostnemu nasprotniku, a mi bomo naredili vse, da na igrišču prikažemo dobro predstavo, v kateri bodo uživali tako gledalci v dvorani kot tisti pred TV-zasloni," pravi trener Celja Branko Tamše.

Podobno meni tudi kapetan David Razgor: "Veseli smo, da smo tu. To je bil naš cilj od začetka sezone in seveda bi bilo zdaj lepo, če bi nam uspelo vse do finala. Vendar nasproti nam bo stal močan nasprotnik. Po zadnjem porazu z njimi smo poskušali povleči nekaj koristnih napotkov, za katere upam, da nam bodo jutri v pomoč. Imamo nekaj težav, saj nam manjka nekaj igralcev zaradi poškodb, kar nekaj pa jih ima manjše težave, a bodo stisnili zobe in pozabili na tegobe v trenutku, ko stopijo na igrišče."

Saračević: Možnosti so izenačene
"Resnično verjamem, da so se na turnir udeležile štiri najboljše ekipe v ligi, in vesel sem, da smo med njimi tudi mi. Vedno je lepo biti del tega. V polfinalu nas čaka Celje in pričakujem težko tekmo, kakršne so vedno med nami. Menim, da so možnosti za finale izenačene in da bo veliko odvisno od dnevne forme,"
pa napoveduje trener Zagreba Zlatko Saračević.

Vardar prvi favorit
Letošnji sklepni turnir bo izjemno močan, saj bodo na njem nastopili kar štirje predstavniki iz elitne evropske Lige prvakov. Prvi favorit je makedonski Vardar iz Skopja, aktualni prvak najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini bo na domačih tleh naskakoval že svojo četrto zmago v tem tekmovanju, po dvakrat so slavili rokometaši iz madžarskega Veszprema, enkrat pa iz Zagreba.

FINAL FOUR, polfinale

Petek ob 17.45:
VARDAR - MEŠKOV BREST

Ob 20.15:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - ZAGREB

Finale bo v nedeljo ob 20.15.