Gašper Marguč je k zmagi Celjanov prispeval štiri zadetke. Foto: www.rk-celje.si/Slavko Kolar
Gašper Marguč je k zmagi Celjanov prispeval štiri zadetke. Foto: www.rk-celje.si/Slavko Kolar
Maribor Branik
Rokometaši Maribora so se uvrstili v naslednji krog Pokala Challenge. Foto: Boštjan Selinšek

Na drugi tekmi je bil razplet tekme podoben kot na prvi; gostje so se varovancem Vladana Matića enakovredno upirali le v uvodnih minutah, nato pa so jim pošle moči. V domačih vratih je bil tokrat vseh 60 minut Matevž Skok, ki je skupaj zbral 19 obramb, med njimi tudi dve sedemmetrovki, najučinkovitejši pa je bil Vid Poteko z devetimi goli.

Celjski rokometaši bodo naslednjega tekmeca za preboj med osmerico najboljših dobili v torek, 6. decembra. Med mogočimi tekmeci so tudi nemški ekipi Gummersbach in Flensburg-Handewitt, danski Aarhus, španski Aragon, srbska Vojvodina, ukrajinski Motor Zaporožje in drugi.

Mariborčani vendarle naprej
Rokometaši mariborskega Branika so v današnji povratni tekmi tretjega kroga evropskega Pokala Challenge izgubili s srbskim Radničkim iz Kragujevca s 23:27 (12:13), a se zaradi večjega števila doseženih golov v gosteh uvrstili v osmino finala. Mariborska zasedba je na prvi tekmi zmagala s 26:22 (11:13). Izbranci Marka Šibile so se skozi šivankino uho prebili v osmino finala Pokala Challenge, ki so ga v pretekli sezoni osvojili rokometaši koprskega Cimosa. Mariborčani so v 58. minuti zaostajali za šest (21:27), gola odrešitve pa sta v izjemno razburljivi in negotovi končnici dosegla Mate Svalina in Milan Mirković. Gostitelji v zadnjem napadu niso dosegli zmagovitega gola, zadnji strel nekdanjega igralca Prul 67 in Preventa Milana Vučičevića pa je po izteku časa zletel mimo vrat.

Pokal pokalnih zmagovalcev, 1/16 finala:
Kehra - CELJE PL 23:37 (11:17) 18:34
Glinkin, Laast in Sirkas po 4 ... ; Poteko in Mačkovšek po 9, Marguč (1) in Poklar po 4, Mlakar, Žvižej in Ranevski po 3, Žuran in Toskić po 1.

Sedemmetrovke: 1/1; 0/2
Izključitve: 2 min; 6 min

Pokal Challenge, 3. krog, povratna tekma
Radnički Kragujevac - MARIBOR BRANIK 27:23 (13:12) 22:26
Cvetinović 9, Vučičević 6 ... ; Mirković 7, Svalina 5 (1), Špelić 4, Vujić 3, Razgor (1) in Kleč po 2.

Sedemmetrovke: 0/1; 2/3
Izključitve: 10 min; 4 min

V krepkem tisku je izid s prve tekme.