Miha Zarabec je bil na prvi medsebojni tekmi letos najboljši celjski strelec s petimi goli. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zarabec je bil na prvi medsebojni tekmi letos najboljši celjski strelec s petimi goli. Foto: www.alesfevzer.com

V sredo so Celjani ugnali Gorenje z 32:31, kar je dobra popotnica pred težko nalogo v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Dvoboj z rokometaši iz Mannheima bo v nedeljo ob 17.00. Izbranci Branka Tamšeta so se pred tednom dni dobro kosali z nemškimi tekmeci. Večji del so bili povsem enakovredni Rhein-Neckar Löwnu, pokopala pa jih je nekoliko nezbrana igra v sami končnici, tako da so na koncu izgubili s 27:31 in v sedmi medsebojni tekmi še sedmič ostali praznih rok.

"Rhein-Neckar Löwen igra podobno tudi v nemškem prvenstvu. Prvi polčas po navadi konča v zaostanku, v drugi polovici pa nato tekmo obrne na glavo in jo konča v svojo korist. To je kakovost te ekipe, ki je zelo dobro selekcionirana na vseh položajih in ima visoke cilje na domačem in mednarodnem prizorišču. Če se bodo v tej sezoni izognili poškodbam, potem lahko celo osvojijo Ligo prvakov. Vsekakor gre za ekipo, ki lahko premaga vsakega tekmeca, navsezadnje je to dokazala v pretekli sezoni, ko je nesrečno izgubila proti Barceloni," je uvodoma dejal Tamše.

Celjani letos osvojili dve točki
"V Celje prihaja vrhunska zasedba, te tekme se vsekakor veselimo. Pričakali jo bodo z redkimi izjemami moji mladi in neizkušeni fantje, a prepričan sem, da bodo v nedeljo dali vse od sebe. Upam, da bo v naši vrsti dovolj zbranosti, hkrati pa upam, da bomo enkrat nagrajeni za naše trdo delo, čeprav bo zelo težko," je še dodal Tamše.

Slovenski prvaki so na dosedanjih petih tekmah v skupinskem delu v tej sezoni premagali ruske Čehovske medvede, v obračunih proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, francoskemu Montpellieru, madžarskemu Veszpremu in Rhein-Neckar Löwnu pa so izgubili. Na lestvici vodi Veszprem z desetimi točkami, Vardar jih ima sedem, Rhein-Neckar Löwen šest, Montpellier štiri, Celje dve, Čehovski medvedi pa eno točko.

6. krog, skupina C, nedelja ob 17.00:
CELJE PL - RHEIN NECKAR LÖWEN

Sobota:
VESZPREM - VARDAR
ČEHOVSKI MEDVEDI - MONTPELLIER

Veszprem 10, Vardar 7, Rhein Neckar 6, Montpellier 4, Celje P. L. 2, Čehovski medvedi 1.