Dvorana Zlatorog bo ponovno priča rokometnim spektaklom. Foto: RTV SLO
Dvorana Zlatorog bo ponovno priča rokometnim spektaklom. Foto: RTV SLO
Luka Dobelšek
Kako visoko lahko poseže Gorenje? Foto: www.rk-gorenje.com

To je določil žreb na Dunaju, ki se je precej poigral s slovenskimi prvaki, saj so se z Gummersbachom pomerili že lani, kot kaže, pa bodo spet potovali tudi v Reykjavik, kjer so v prejšnji sezoni igrali proti Framu, tokrat pa bo njihov nasprotnik najbrž Valur, ki se bo v kvalifikacijah udaril z litovskim Vikingom.

"Moram priznati, da smo imeli pri žrebu smolo, saj igramo v zagotovo najtežji skupini, vendar je šport takšen, da dnevno prinaša nove izzive. Dvorana bo letos bržkone polna že na prvi tekmi. Naš osnovni cilj pa je, da se prebijemo v drugi del tekmovanja," meni celjski športni direktor Slavko Ivezič.

Zvezda ali Meškov?
Velenjčani bodo imeli navidez lažjo nalogo kot Celjani, saj jih poleg poti na Madžarsko čakata še tekmeca, od katerih so vsaj na papirju boljši. Nasprotnik Crvene zvezde v kvalifikacijah bo beloruski Meškov, s katerim ima Gorenje izkušnje iz sezone 2004/05.

"Mislim, da smo lahko zadovoljni. Gre za izjemno izenačeno skupino, kjer imajo vse ekipe približno enake možnosti. Morda bi nekoliko prednosti lahko dali madžarskim prvakom Picku Szegedu, ki jih bomo, upam, gostili tudi na Jarnovičevem memorialu, če ne bodo odpovedali zaradi igranja v isti skupini," pa razmišlja predsednik Gorenja Janez Živko.

Nov sistem tekmovanja
Tekmovanje se bo začelo 26. septembra. V drugi del se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi iz vsake skupine, nato pa se bo Liga prvakov nadaljevala s štirimi skupinami s po štirimi ekipami, od katerih se bodo zmagovalci uvrstili v polfinale.


Žreb:
Skupina A:        Skupina B:           
IVRY (FRA)        KIEL                 
DINAMO ASTRAHAN   MONTPELLIER          
BANIK KARVINA     HAMMARBY (ŠVE)       
BRAGA/BARCELONA   CONSTANTA/SASJA (BEL)

Skupina C: Skupina D:
CROATIA OSIGU. GUDME ADEMAR LEON PORTLAND SAN ANTONIO KADETTEN (ŠVI) TATRAN PREŠOV (SLK) VARDAR/PÖLVA /EST CASARANO/BREGENZ
Skupina E: Skupina F: ČEHOVSKI MEDVEDI CELJE PIV. LAŠKO HAMBURGER SV VESZPREM ZAPOROŽJE (UKR) GUMMERSBACH VIBORG/BEŠIKTAŠ VIKING/LIT/VALUR/ISL
Skupina G: Skupina H: CIUDAD REAL PICK SZEGED FLENSBURG GORENJE VELENJE ZAGLEBIE (POL) BOSNA STROVOLOS/DRAMMEN CRVENA ZV./MEŠKOV/BLR

M. R.