V novi sezoni bo Trener Krimovk Bojan Čotar. Foto: RTV SLO
V novi sezoni bo Trener Krimovk Bojan Čotar. Foto: RTV SLO
Krim Mercator
Krimovke bodo evropsko sezono letos začele že oktobra. Foto: Reuters

Rokometašice Krima bodo v Ligi prvakinj 2007/08 igrale skupaj z Zvezdo iz Zvenigoroda v Rusiji, Nürnbergom in še enim izmed kvalifikantov.
Žreb na Dunaju je določil, da bo v skupini B še najboljši iz kvalifikacijske skupine, v kateri se bodo konec septembra pomerili Aalborg, Zaporožje, Patras in najboljši iz predkvalifikacijske skupine z nizozemskim Van der Voortom, s turškim Piyangom, srbskim Knjazom Milošem in švedskim Sävehofom.


Prvi del tekmovanja se bo začel 24. oktobra. V drugi del se bosta uvrstili prvouvrščeni ekipi iz vsake skupine, osem moštev pa bo nato razvrščenih v novi štiričlanski skupini. Najboljši moštvi iz teh dveh skupin bosta igrali v polfinalu.

Dolerjeva: Skupina ni lahka
"Vsekakor to ni lahka skupina, toda osebno imam raje prav takšne, težje, saj se mora tako ekipa že na začetku dobro pripraviti in tako ne daje kakšnega lažnega upanja. Posebej trd tekmec bo Zvezda (zmagovalka lanskega pokala EHF) s številnimi ruskimi reprezentantkami in trenerjem Trefilovom, Nürnberga (nemški prvak) ne poznam tako dobro, četrti tekmec pa bo po moje Aalborg, ki bi moral zmagati v svoji kvalifikacijski skupini," je po žrebu povedala namestnica direktorja kluba in nekdanja igralka Krima Deja Doler.


Skupina A: Skupina B:
SLAGELSE KRIM MERCATOR RIBARROJA ZVEZDA ZVENIGOROD (RUS) PODRAVKA NÜRNBERG kvalifikant kvalifikant

Skupina C: Skupina D: HYPO VIBORG KOMETAL FERENCVAROS LARVIK BUDUĆNOST kvalifikant kvalifikant

M. R.