Hrpeljci so v sredo v državnem prvenstvu nepričakovano izgubili s Cimos Koprom (30:31). Proti Portlandu rezultatskega imperativa ni. Foto: RTV SLO
Hrpeljci so v sredo v državnem prvenstvu nepričakovano izgubili s Cimos Koprom (30:31). Proti Portlandu rezultatskega imperativa ni. Foto: RTV SLO
Renato Vugrinec
Renato Vugrinec je Portland okrepil na začetku letošnje sezone, potem ko je pred tem igral v Nemčiji. Foto: EPA

Renato Vugrinec, Ivano Balić, Kristian Kjelling, Alberto Comas, Demetrio Lozano in kolegi so letos doživeli le en poraz. Je ob tem, da je Barcelona z njimi izgubila za 12 golov, sploh smiselno govoriti, kdo je favorit nedeljske tekme osmine finala LP v Kopru?

"Zgoščen ritem nam omogoča le tri dneve priprav, kljub temu pa bomo storili vse, da se Špancem dostojno upremo. Portland San Antonio je trenutno prva ekipa na svetu, tako da je dvoboj z njimi pravzaprav nagrada našim enkratnim navijačem in seveda tudi igralcem," pravi trener Vojko Lazar, ki bržkone ne bo mogel računati na poškodovana Roka Teržana in Vasjo Furlana.

Hrpeljci si bodo ogledali posnetke tekem španskega moštva, predvideni pa so tudi treningi v dvorani Bonifiki, kjer bodo za tekmo osmine finala položili uradno podlago, ki jo zahteva Evropska rokometna zveza.

Španci bodo v Slovenijo pripotovali v soboto, nastanjeni pa bodo v izolskem Simonovem zalivu. Pravico na slovensko-španskem obračunu bosta delila Grka Nikolaos Korres in Sotiris Migas.

LIGA PRVAKOV
OSMINA FINALA, prve tekme

Sobota ob 18.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - FLENSBURG
VESZPREM - KOLDING
ČEHOVSKI MEDVEDI - GUMMERSBACH
Nedelja ob 16.00:
GOLD CLUB - PORTLAND SAN ANTONIO
MONTPELLIER - BARCELONA
GUDME - CIUDAD REAL
PICK SZEGED - VALLADOLID
Ponedeljek:
CHAMBERY - KIEL