Edi Kokšarov je še enkrat pokazal, da ima veliko srce. Foto: RTV SLO
Edi Kokšarov je še enkrat pokazal, da ima veliko srce. Foto: RTV SLO
Gorazd Škof
Škof je nekajkrat čudežno ustavil strele Nemcev. Foto: RTV SLO
David Špiler
Mladi David Špiler je odigral kot prekaljen maček. Foto: RTV SLO
Lars Christiansen
Lars Christiansen je bil sicer najboljši strelec tekme, a to je zanj kaj slaba tolažba. Foto: EPA
Sanjska predstava Celjanov
Celje zmlelo Flensburg

Pivovarji so odigrali eno najboljših partij v zadnjih letih. Izpostaviti velja Gorazda Škofa, ki je zbral neverjetnih 22 obramb, in "levjesrčnega" Edija Kokšarova. Kapetan je bil kljub poškodbi nerešljiva uganka za goste. Tekmo je končal z 9 goli. Flensburg bržkone ni računal niti na Miladina Kozlino, ki je od 8 poskusov zabil prav toliko zadetkov!

Ko melje rumeno-zeleni stroj ...
Nemci so bili pred 6.000 navijači nebogljeni. Domači pa so bili gospodarji na igrišču od uvodne minute naprej. Prva četrtina tekme je pripadla Kokšarovu, ki je do izida 9:6 kar petkrat premagal Jana Holperta in Dana Beutlerja. Ko sta nato Kozlina (2) in David Špiler (najboljša tekma v dresu Celja!) z igralcem manj povišala na 12:6, je "anemičen" nemški voz začel drveti navzdol ... In vrnitve ni bilo več.

Bum, Bum Sergej
V drugem polčasu se je šov rumeno-zelenih le še stopnjeval. Do takrat zadržani Sergej Harbok je naravnal topovsko desnico in v nekaj minutah izpolnil svojo strelsko kvoto. Pri bombardiranju nemške mreže je neverjetno uspeval tudi Kozlina, tako da je semafor dobrih 5 minut pred koncem kazal že 37:25. Nemci so v končnici ublažili poraz, kljub temu pa so pred povratno tekmo daleč od četrtfinala. Ta se popolnoma zasluženo nasmiha Celjanom. Fantje, kapo dol.

Kasim Kamenica: "Tekma je pokazala, da ima tradicija v športu moč. Danes je bil šele prvi polčas, tega pa smo odigrali naravnost fantastično. Srečen sem, da sem bil del tega, predvsem pa sem vesel zaradi igralcev, ki so navzlic težavam dosegli zgodovinsko zmago. Odločilo je, da je nemška ekipa igrala pod svojimi zmožnostmi, mi pa smo imeli zelo malo zgrešenih strelov. Škof je bil veličasten, da o Kokšarovu ne govorimo."

Edvard Kokšarov: "Zelo dobro se zavedamo, da nas čaka zelo težko gostovanje. Vemo, da je Flensburg kakovostna zasedba, vendar imamo tudi mi še veliko rezerve. Lahko igramo še veliko bolje in menim, da letos še nismo pokazali svoje najboljše predstave."

Thorsten Storm, vodja ekipe Flensburg: "Nismo bili presenečeni nad vzdušjem, saj vemo, da je celjska arena ena najbolj vročih v Evropi. Celjani so bili za razred boljši, mi pa smo igrali preveč na silo. To je bila naša najslabša letošnja tekma."

OSMINA FINALA LIGE PRVAKOV

CELJE PIVOVARNA LAŠKO
- FLENSBURG
41:31 (21:14)

Kokšarov   9     Christiansen 11 (6)
Kozlina    8     Lacković      8    
Harbok     7     Johannsen     6    
Špiler     6 (1) Jensen        3    
Gajič      5     Knudsen       2    
Natek      4     Lijewski      1    
Sulić      1                        
Špoljarić  1                        
                                    
Sedemmetrovke:    1/2; 6/7          
  Izključitve: 14 min; 6 min        

Povratna tekma bo v petek, 8. decembra.

VESZPREM - KOLDING 32:22 (16:10)
ČEHOVSKI MEDVEDI - GUMMERSBACH 31:37 (16:20)

Nedelja ob 16.00:
GOLD CLUB - PORTLAND SAN ANTONIO
Povratna tekma bo v soboto, 9. decembra.

Nedelja:
MONTPELLIER - BARCELONA
GUDME - CIUDAD REAL
PICK SZEGED - VALLADOLID

Ponedeljek:
CHAMBERY - KIEL

A. V.

Sanjska predstava Celjanov
Celje zmlelo Flensburg