Dragan Gajič je bil s skupaj  20 goli najboljši slovenski strelec na prvih treh tekmah. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Dragan Gajič je bil s skupaj 20 goli najboljši slovenski strelec na prvih treh tekmah. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

27-letni desnokrilni rokometaš galske peteline dobro pozna, tudi njega pa je presenetila prazna malha, s katero so varovanci Clauda Oneste prišli v drugi del: "Nisem pričakoval, da bodo Francozi prišli z 'nulo'. Pred prvenstvom sva se z Nikolo šalila, da bodo oni imeli štiri točke, mi pa dve, potem bi pa na medsebojni tekmi igrali neodločeno, s čimer bi bili obe ekipi zadovoljni."

Neka teorija za Francoze še igra
Kljub temu Francozi še vedno niso odpisani za polfinale: "Neka teorija za Francoze še govori, da bi s tremi zmagami prišli v polfinale in zagotovo bodo to poskušali. Pričakujem, da bodo proti nam še posebej nabrušeni, saj bi jih morebiten nov neuspeh dokončno pokopal. Zato bi bilo mogoče bolje, da bi se z njimi pomerili na drugi ali tretji tekmi. Kakor koli, kar se psihološkega vidika tiče, smo mi v prednosti. Smo v vzponu, medtem ko so oni malo padli, čeprav se na to ne gre zanašati, saj so vrhunski igralci, ki se lahko dvignejo v eni tekmi. Zagotovo pa so pod pritiskom, saj francoska javnost od njih zahteva zlato, finale zanje pač ni dovolj."

Dolenec, Špiler, Zorman in Skube znajo brez žoge
Kako priti do uspeha proti Franciji? "Francozi igrajo zelo specifično obrambo 5-1 mož na moža. Ena na ena jih redkokatera ekipa lahko preigra, ker so fizično zelo močni. Naši zunanji igralci bodo morali več delati brez žoge, ker smo mi hitrejši od njih. S tem se odpira tudi več prostora za krožnega napadalca in krila. V ekipi imamo igralce, kot so Dolenec, Špiler, Zorman in Skube, ki so vsi močni brez žoge. Pričakujem veliko rokoborbe z njihove strani, na kar pa mi ne smemo pristajati. Mi moramo staviti na hitrost, in če bomo igrali tako, potem je lahko tekma zelo zanimiva."

Iz Novega Sada