Hrvaški navijači so okupirali Novi Sad. Foto: EPA
Hrvaški navijači so okupirali Novi Sad. Foto: EPA

Najhujši napad se je zgodil okoli 21. ure na bencinski črpalki v Rumi, kjer so v pretepu zabodli navijača, več pa jih je bilo poškodovanih. Zažgali so tudi kombi s hrvaškimi registrskimi tablicami.

Na izhodu iz Novega Sada je kakih 50 zamaskiranih huliganov s kamenjem napadlo kolono hrvaških avtomobilov in avtobusov, ki so se vračali na Hrvaško po tekmi s Francijo. Nekaj potnikov so morali odpeljati v bolnišnico.

Že pred tem se je več incidentov zgodilo v Novem Sadu, kjer je bilo napadenih več hrvaških navijačev, na katere so se spravili tudi z železnimi palicami in opekami. Razbitih je bilo veliko avtomobilov s hrvaškimi tablicami, na enega so se spravili celo s sekiro. Srbska policija je aretirala več ljudi, med njimi so bili tudi Beograjčani, ki so v Novi Sad očitno prišli samo zaradi huliganstva.

Ker se je Hrvaška enako kot Srbija že uvrstila v polfinale, kjer se bosta najverjetneje tudi medsebojno pomerili, se mnogi bojijo še večjih incidentov v Beogradu, kjer bo potekal zaključek prvenstva. Polfinale je v petek, finale pa v nedeljo.