Peter Pucelj upa, da si bo po prvenstvu našel klub, saj se je  s Crveno zvezdo razšel. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Peter Pucelj upa, da si bo po prvenstvu našel klub, saj se je s Crveno zvezdo razšel. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

29-letni Tržičan je pripravljen na "pretep", ki ga čaka na večerni tekmi (18.10) z Norvežani: "Verjamem, da bo pretepa dovolj, ampak se ga ne bojim, saj je nas več v hlačah." Puclju, ki meri v višino 192 centimetrov, bodo pri trdih bojih na črti 103 kilogrami prišli še kako prav.

Trema je tista prava
Pucelj je eden izmed sedmih slovenskih reprezentantov, ki bodo na velikem tekmovanju igrali prvič. Je kaj živčnosti? "Mislim, da je v vseh nas ena pozitivna, prava trema. Vsi vemo, koliko smo delali na pripravah, zato si prvenstvo želimo odpreti z zmago. Zagotovo pa bo tekma napeta do samega konca."

Pazil bo na "problematičnega" Myrhola
Kdo se mu zdi najnevarnejši pri Norvežanih? "Jaz bom kar "svojega" izpostavil, krožnega napadalca Bjarteja Myrhola, ki se vseskozi odkriva, išče žogo in dela probleme. Nevarni so tudi "beki". Najmočnejši slovenski aduti pa so po Pucljevem mnenju hitrost, predrznost in mladostna zagnanost. "Upam, da nas bo publika ponesla, tako da bomo bolj zbrani in imeli manj tehničnih napak pri strelih," si želi Gorenjec, ki lahko obljubi le "brezkompromisno borbo, ob kateri izid ne bi smel izostati. Če bomo dali vse od sebe, pa bi se tehtnica kljub temu nagnila na stran Norvežanov, si nimamo kaj očitati."

Iz Vršca