Borut Mačkovšek bo moral po poškodbi Klemena Cehteta nositi več bremena na levem zunanjem položaju. Foto: www.alesfevzer.com
Borut Mačkovšek bo moral po poškodbi Klemena Cehteta nositi več bremena na levem zunanjem položaju. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci nared za obračun s Švedi
Slovenske rokometaše čaka "skupina smrti"
Rokometaši že na prizorišču EP-ja

In to kljub temu, da se je moral selektor Veselin Vujović po Juretu Dolencu odpovedati še Klemenu Cehtetu, ki je sicer odpotoval na Poljsko, a mu poškodba komolca (za zdaj) preprečuje igranje. Njegovo mesto bo zasedel Sebastian Skube.

Slovenci se zavedajo, da jim morebitna zmaga nad Švedi najverjetneje že lahko prinese izpolnitev osnovnega cilja, to je uvrstitev v drugi del, kjer bi se nato pomerili še z najboljšimi tremi reprezentancami iz skupine D. V njej igrajo Danci, Madžari, Rusi in Črnogorci.


Slovenija ime še vedno dovolj kvalitete

"Moj poskus po močnejši slovenski zunanji vrsti na Poljskem se je izjalovil po poškodbah Dolenca in Cehteta. To prinaša določene težave v naši nadaljnji strategiji, predvsem bo manj strelov z razdalje, ne glede na to pa menim, da imamo dovolj kakovostne igralce, ki so z dobro obrambo in hitrimi nasprotnimi (pol)protinapadi zmožni dosegati zadostno število golov, ki nas bodo vodili k dobrim izidom na tem evropskem prvenstvu,"
je na novinarski konferenci v reprezentančnem hotelu Mercure v Vroclavu dejal selektor Vujović.

Slovenska aduta kreativnost in inteligenca
"Tradicija švedske izbrane vrste je neverjetno bogata, o tem zares nima smisla izgubljati besed. V svojih vrstah imajo številne sijajne igralce, od vratarjev Mattiasa Anderssona in njegove zamenjave Mikeala Appelgrena do močnega in visokega centralnega bloka ter bliskovitega nasprotnega napada. V napadu imajo več raznovrstnih igralcev od nas, predvsem bolj nevarne igralce na zunanjih položajih, a menim, da imamo mi kreativnejše in inteligentnejše igralce, kar vliva upanje na dober izid uvodne tekme,"
je o moči švedskih rokometašev razlagal Vujović.

Bombač: Cilj je jasen - dve točki
"Naš cilj je jasen. Na tekmi proti Švedski moramo osvojiti obe točki,"
pa je odločen koprski srednji zunanji igralec Dean Bombač. Po njegovem mnenju bo glavna nevarnost za slovenski gol njegov klubski soigralec pri madžarskem Picku iz Szegeda Jonas Källman. O krilnem švedskem dvometrašu Primorec natrosi številne komplimente. "Jonas je izjemen igralec, izjemno levo krilo, igralca takega kalibra enostavno ni na svetu. V obrambi lahko igra praktično na vseh položajih, to je zagotovo njegov največji plus, na igrišču s pridom izkorišča svoje bogate španske izkušnje," je v zvezi s Källmanom, ki je pred prihodom na Madžarsko igral za nekoč nepremagljivi Ciudad Real, dejal Bombač, medtem ko je celjski krilni igralec Luka Žvižej dodal: "Nestrpno pričakujemo sobotno tekmo s Švedsko. Vsi vemo, kaj je naš cilj, in vse je podrejeno temu, da gremo po naši začrtani poti."

Tri zmage, pet porazov in dva remija Slovenije proti Švedski
Slovenija je do zdaj s Švedsko igrala deset tekem. Na treh je zmagala, na petih izgubila, dve pa sta se končali z neodločenim izidom. Nazadnje sta se reprezentanci pomerili maja v Celju, ko je Dragan Gajić s sedemmetrovke postavil končni izid 28:28. Štiri dni pred tem je bilo v Växjöju 28:24 za Švede. Tokratno srečanje v Vroclavu si boste lahko od 20.45 naprej ogledali v prenosu na TVS 2 in na MMC-ju.

EVROPSKO PRVENSTVO

1. KROG, sobota

SKUPINA C, Vroclav

Sobota ob 18.30:
ŠPANIJA - NEMČIJA

Ob 20.45:
ŠVEDSKA - SLOVENIJA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

SKUPINA D, Gdansk

Sobota ob 18.00:
MADŽARSKA - ČRNA GORA

Ob 20.15:
DANSKA - RUSIJA

Slovenci nared za obračun s Švedi
Slovenske rokometaše čaka "skupina smrti"
Rokometaši že na prizorišču EP-ja