EP v rokometu 2018
(7)
Borko Ristovski
Borko Ristovski med petkovim dopoldanskim treningom v Areni Zagreb. Foto: MMC RTV SLO
Kiro Lazarov
37-letni in 193 cm visoki Kiro Lazarov je bombarder z desnega zunanjega položaja. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Ristovski: Videli bomo drugačno Makedonijo kot v Franciji

Gonzalez: Slovenci močni kljub poškodbam
12. januar 2018 ob 14:01
Zagreb - MMC RTV SLO

"Pri Slovencih nikoli ne veš, kdo je najnevarnejši. En dan je eden, drugi dan drugi. Je pa za nas plus, ker ni Jureta Dolenca," pred sobotnim obračunom s Slovenijo pravi vratar makedonske rokometne reprezentance Borko Ristovski.

35-letni Ristovski, član Barcelone je eden ključnih mož Makedonije, stalne udeleženke velikih rokometnih tekmovanj v zadnjih letih.

Večje možnosti za zmago na strani Slovencev
"Tako mi kot Slovenci smo se veliko pripravljali na to tekmo, saj je od nje veliko odvisno. Čaka nas težko srečanje, v kateri imamo tako mi kot Slovenci lepe možnosti za zmago. Mislim pa, da so vseeno večje možnosti na strani Slovencev. To je dejstvo. V tekmo moramo vstopiti s 120 odstotki. Moramo odigrati na visoki ravni, saj le tako lahko premagamo tako kakovostno reprezentanco, kot je Slovenija. Vse bo odločilno. Kakovost, izkušnje, dan vratarjev, igralcev. Vse odloča. Mislim pa, da so v rokometu glavne obrambe. Obramba na čelu z vratarji bo tako kot na vseh tekmah odločilna," meni Ristovski.


Nov trener velika pridobitev za Makedonijo

Ristovski se je v reprezentanco vrnil, potem ko je po lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer je Slovenija Makedonijo ugnala z 29:22, Lina Červarja na makedonski klopi nasledil španski strokovnjak Raul Gonzalez, ki je pozneje z Vardarjem osvojil Ligo prvakov: "Nov trener je prinesel veliko novega. Na svetovnem prvenstvu v Franciji smo imeli bolj politika (Lina Červarja, op. a.) kot pa trenerja. Velika razlika bo med makedonsko igro na svetovnem prvenstvu v Franciji in na Hrvaškem. Imamo trenerja, ki ve, kaj hoče. Ve, kako naj se branimo in kako naj napadamo. Gonzalez je velika pridobitev za našo reprezentanco."

"Gre za prvo tekmo, na kateri vsaka ekipa želi zmagati. Ko igraš proti Sloveniji, moraš igrati dobro tako v obrambi kot v napadu. Slovenci imajo kljub poškodbam močno ekipo, ki lahko premaga vsakogar," pa je za TV Slovenija dejal 48-letni selektor Makedonije Gonzalez.

Kiro Lazarov strah in trepet vratarjev
Prvi mož makedonske zasedbe še vedno ostaja kralj strelcev Kiro Lazarov, ki po selitvi v Nantes ne igra toliko kot v Barceloni, a še vedno je strah in trepet za nasprotne vratarje. 37-letni Lazarov je edini igralec, ki je v evropskih klubskih tekmovanjih dosegel več kot 1.000 golov, za Makedonijo pa na skoraj 200 tekmah več kot 1.500. Poleg Ristovskega in Lazarova so ključni igralci makedonske zasedbe še Filip Mirkulovski, Filip Taleski, Filip Kuzmanovski, Goce Georgievski in Dejan Manaskov. Obramba je v rokah Aca Jonovskega, Velka Markoskega in Stojanča Stoilova.

Slovenija je medtem z vlakom iz Zidanega Mosta že pripotovala v Zagreb, prvi trening v Areni pa bo opravila ob 20.00.

V spodnji galeriji si oglejte še nekaj utrinkov s petkovega dopoldanskega treninga makedonske reprezentance.

Iz Zagreba Aleš Vozel, @vozela1
Prijavi napako
Komentarji
DAbears
# 12.01.2018 ob 15:23
34 - 23 za Slovenijo

Makedonce see ya later
Comando 2
# 12.01.2018 ob 16:27
MAK zna bit neugodna, če jih jemlješ z levo roko, mislim pa da ni nobenega dvoma da imamo boljšo ekipo in vse razen zmage bi bilo razočaranje. Aktualni evropski klubski prvak daje v ekipo celo dva igralca. V času Celjskega triumfa je bilo razen Dejana, Edija in Žikice vse naše, pa še prva dva imata naše državljanstvo in jih imamo mnogi za svoje
Zlobni genij
# 12.01.2018 ob 14:31
Lagano sportski.
samy joe
# 12.01.2018 ob 14:25
Mala malca.
montebuba
# 12.01.2018 ob 15:04
jaoo tega ristovskega se še vedno spomnim ko je ubranil zadnji strel skubeta na euru 2012 v tekmi za 5.mesto in nam zaprl pot na OI takrat...no zdaj jim moramo prerešetati!
slovenc pa pol
# 12.01.2018 ob 14:47
Napeta tekma bo...vedno pa so to trdi dvoboji...
Yufko
# 12.01.2018 ob 14:44
27:26 za ene al pa druge.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!