Velenjčane čaka favoriziran nemški klub, a vodilno moštvo slovenskega prvenstva bo zagotovo imelo svoje priložnosti. Foto: RK Gorenje
Velenjčane čaka favoriziran nemški klub, a vodilno moštvo slovenskega prvenstva bo zagotovo imelo svoje priložnosti. Foto: RK Gorenje
Benfica
Benfica se je že lani pomerila s slovenskim klubom, v finalu pokala Challenge je izgubila proti Kopru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Rokometaši Gorenja iz Velenja bodo v četrtfinalu pokala EHF igrali proti nemškemu moštvu Rhein Neckar Löwen, je določil žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Prva tekma bo 17. ali 18. marca v velenjski Rdeči dvorani, povratna pa teden dni pozneje v Nemčiji.

"Na žreb nimamo vpliva. Prišli smo do četrtfinala, tukaj pa nam je sreča pri žrebu obrnila hrbet, saj smo dobili najtežjega možnega nasprotnika. Mi se bomo do marca na tekmeca dobro pripravili in se nato potrudili na vso moč. Seveda pa gre za močno ekipo, ki si v tem tekmovanju želi priti do konca, saj ne igrajo lige prvakov, po drugi strani pa je prav to izziv tudi za nas, naše navijače in prepričan sem, da bomo drago prodali svojo kožo, potem pa bomo videli, kaj bo," je o žrebu menil trener "os" Branko Tamše.

Celjani veseli, da so se ognili Flensburgu
Več sreče so imeli v pokalu pokalnih zmagovalcev Celjani. "Pivovarji" bodo igrali proti Benfici iz Lizbone, prva tekma pa bo v Celju, najverjetneje v soboto, 17. marca.

Žreb in nasprotnika je pokomentiral trener Vladan Matić: “Na žreb ne moremo vplivati, kar pomeni, da ne moreš izbirati nasprotnika. Seveda sem vesel, da smo se izognili predvsem Flensburgu, ki velja za prvega favorita, in glede na to lahko rečemo, da gre za nasprotnika po meri. Ekipe Benfice še ne poznam dovolj, da bi lahko komentiral njihovo kakovost, a lani so se v finalu Challenge pokala dobro kosali s Koprom, kar pomeni, da gre za kvalitetno zasedbo. Vseeno verjamem, da se lahko s svojo dobro in borbeno predstavo na obeh tekmah prebijemo v polfinale tega tekmovanja.”

Šibila: Nasprotnikov ne poznamo
V pokalu Challenge bodo Mariborčani igrali z Maccabi Tel Avivom in tudi Mariborčanom je žreb določil prvo tekmo doma. "O našem nasprotniku v tem trenutku še ne morem reči čisto nič, saj jih ne poznamo. Dejstvo je, da so v obeh dosedanjih krogih zmagali z majhno razliko. Ampak naprej jih bo treba dobro preučiti, preden bi dajali kakršnekoli napovedi. Po drugi strani je pot v Izrael kar dolga, a se bomo tudi tokrat maksimalno potrudili, da bi čim bolj dostojno zastopali mariborski in slovenski rokomet ter napravili vse, da se uvrstimo v naslednji krog," je po žrebu povedal trener RK Maribor Branik Marko Šibila.

POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV (M)
ČETRTFINALE, prva tekma

17./18. marca:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - BENFICA
Povratna tekma bo 24./25. marca.

POKAL EHF (M)
ČETRTFINALE, prva tekma

17./18. marca:
GORENJE VELENJE - RHEIN-NECKAR LÖWEN
Povratna tekma bo 24./25. marca.

POKAL CHALLENGE (M)
ČETRTFINALE, prva tekma

17./18. marca:
MARIBOR - MACCABI TEL AVIV
Povratna tekma bo 24./25. marca.