Rokometaši Gorenja so po tekmi skupaj z navijači proslavili blestečo zmago. Foto: Urban Urbanc
Rokometaši Gorenja so po tekmi skupaj z navijači proslavili blestečo zmago. Foto: Urban Urbanc
Branko Tamše
Branko Tamše je dobil še drugo letošnjo tekmo proti pivovarjem. Foto: Urban Urbanc
Jure Dolenec
Jure Dolenec je v drugem polčasu prerešetal domačo mrežo. Foto: Urban Urbanc
Vladan Matić
Vladan Matić je v obrambi pogrešal Gregorja Potočnika, Vida Poteka in Žigo Mlakarja. Foto: Urban Urbanc
Gladka zmaga Gorenja v Celju

"Ose" so se v Zlatorogu, kjer se je zbralo približno 200 gledalcev manj od (zaželenega oziroma napovedanega) rekordnega obiska na tekmah državnega prvenstva, pokazale kot izjemno kompaktna ekipa z veliko igralsko širino, ki lahko v visokem ritmu igra vseh 60 minut. Celjani tega tudi zaradi nekaterih poškodb (Gregor Potočnik, Vid Poteko, Žiga Mlakar) niso zmogli. Kljub koncu 14 tekem trajajočega zmagovitega niza pretiranega razočaranja v domačem taboru ni bilo. Homogenost ekipe ostaja visoka. Sestanek po tekmi so tako zaključili z vzklikom: "Vsi za enega, eden za vse."

Tamše: Kakšen naslov? Razmišljam samo o Ormožu!
Trener gostov Branko Tamše pa je po tekmi ostal trdno na tleh: "Zelo sem zadovoljen z igro mojih fantov v obrambi. Predvsem v drugem polčasu smo jo odigrali odlično in iz tega je izhajala tudi naša poletnost in racionalnost v napadu.Tu je bil ključ do zmage. Za pripravo na tekmo nismo imeli veliko časa, a na koncu sta odločili znanje in kvaliteta, ki ju imamo. O naslovu prvaka ne želim razpravljati. To je v tem trenutku neumestno vprašanje. Jaz razmišljam samo o naslednji tekmi z Ormožem. Do konca je še enajst krogov."

Dolenec: Računica enostavna - potrebujemo še 16 točk
Eden najboljših Velenjčanov Jure Dolenec je blestel v drugem polčasu, ko je dosegel vseh sedem golov: "Razlika ni realna. Je pa lepo zmagati tako visoko, sploh v takem ambientu, kot je bil tokrat Zlatorog. Odločilo je to, da imamo v tem trenutku večji nabor kvalitetnejših igralcev, tako je v vsakem delu tekme nekdo povlekel. V prvem polčasu nas je v igri držal Bezjak, v drugem sva se razigrala midva z Manojlovićem." Je s tokratno zmago prvak že znan? Dolenec je bil bolj odkrit kot trener Tamše: "Jaz upam, da je. A daleč od tega, da se bomo zdaj mi ustavili. Ne smemo se. Liga za prvaka bo sicer nekoliko slabša kot lani, ko smo z Loko dobili vse favorite. Računica je enostavna, osvojiti moramo še 16 točk in nihče nam ne more vzeti naslova. Pokazali smo, da smo v dobri formi."

Bezjak: Vse je v naših rokah
Zelo optimističen glede končnega uspeha je bil tudi kapetan gostov Marko Bezjak: "Mi smo prišli sem odigrat eno dobro tekmo in zmagat. Na koncu je razlika pač takšna, kot je. Mislim, da smo si zaslužili takšno zmago. Tudi navijači so bili danes odlični, za kar bi se jim zahvalil. Odločila je daljša klop, naša kvaliteta in mogoče smo tudi fizično boljše pripravljeni. Zdaj je vse v naših rokah in mislim, da se bomo na koncu mi veselili."

Žvižej: Ni še vse izgubljeno
Luka Žvižej
je bil s šestimi zadetki najboljši pri domačih: "Videli smo pravi derbi, na katerem so Velenjčani zasluženo zmagali, zato jim tudi čestitam. Ampak tekem je še dosti in s tem tudi priložnosti, da se jim oddolžimo. Jaz mislim, da še ni vse izgubljeno. Na vsaki tekmi bo treba dati od sebe vse, saj le to prinaša uspeh."

Matić: Fantom nimam kaj zameriti
Trener pivovarjev Vladan Matić je pred letošnjo sezono začel graditi neko novo zgodbo celjskega rokometa, v kateri vodilna vloga pripada doma vzgojenim fantom. Zdi se, da je kljub porazu na dobri poti, saj Celjani zanesljivo držijo drugo mesto, ki v prihodnji sezoni vodi v Ligo prvakov. Srbski strokovnjak je o izgubljeni tekmi povedal: "Slabo smo igrali v polju, napravili preveč tehničnih napak, kar je Gorenje izkoristilo in prihajalo do lahkih golov. Kljub temu nimam fantom kaj zameriti, čeprav je poraz prišel v malo nerodnem trenutku. Borili smo se po najboljših močeh, morda je Gorenje še vedno prevelik zalogaj za nas. Zaradi nerodnih poškodb so mi v obrambi manjkali Potočnik, Poteko in Mlakar, kar je težko nadomestiti. Enostavno nismo imeli širine. A kaj hočemo, gremo naprej. Nasploh se dobro držimo. Jaz sem rekel že pred prvenstvom, da je Velenje favorit številka ena, Koper številka dve, medtem ko smo mi prišli iz 'drugega plana'."

V Podčetrtku pokazati pravi karakter
Pivovarji časa za objokovanje poraza ne bodo imeli, saj jih konec tedna v Podčetrtku čaka zaključni turnir pokala. "Upam, da se bomo regenerirali. V polfinalu imamo težko tekmo z Mariborom, v finalu pa nas verjetno čaka Cimos Koper. Težko bo, a treba je biti pameten in pokazati pravi karakter," je zaključil Matić.

V spodnji galeriji si oglejte nekaj utrinkov iz Zlatoroga.

Gladka zmaga Gorenja v Celju