Velenjčanom (na sliki Vid Levc) se ni uspelo prebiti v Ligo prvakov, kaj lahko pa se zgodi, da bodo ostali še brez Pokala EHF. Foto: www.alesfevzer.com
Velenjčanom (na sliki Vid Levc) se ni uspelo prebiti v Ligo prvakov, kaj lahko pa se zgodi, da bodo ostali še brez Pokala EHF. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Henigman
Reprezentant Nik Henigman je eden najmočnejših adutov Ribnice. Foto: www.alesfevzer.com

Precej težje delo torej čaka Velenjčane, saj se bodo udarili s klubom, ki je po osmih krogih nemškega prvenstva na tretjem mestu Bundeslige.

Za Füchse med drugim igrajo rokometaši, kot so Silvio Heinevetter, Fabian Wiede, Jakov Gojun, Hans Lindberg, Steffen Fäth, Paul Drux ...

Avanzo: Sreča nam je obrnila hrbet
"Z razpletom žreba ne moremo biti zadovoljni, saj smo dobili najtežjega možnega tekmeca. Füchse Berlin je kakovostna ekipa, ki visoko meri tudi v Bundesligi. Nič ne de, treba je pozitivno gledati naprej in na teh dveh tekmah pokazati največ, kar bomo v tistem trenutku sposobni,"
je po žrebu dejal trener velenjske zasedbe Borut Plaskan. Direktor kluba Matej Avanzo pa je dodal: "V zadnjem obdobju nam je sreča obrnila hrbet. Potem ko smo v pretekli sezoni v pokalu EHF v tretjem krogu za tekmeca dobili odlično dansko ekipo Holstebro, v šestnajstini finala pokala Slovenije pa Celje, so nam kroglice za letošnji preboj v skupinski del Pokala EHF namenile dvoboja s Füchsejem. A ne bomo se predali. Naredili bomo vse, da ekipo, ki je trenutno v vrhu nemškega prvenstva, presenetimo ter dokažemo, da Gorenje Velenje v evropskem prostoru še zdaleč ni reklo zadnje besede."

Beguš: Ni več lahkih nasprotnikov
Bolj zadovoljni so v Ribnici, čeprav je tudi Timisoara zahteven nasprotnik. "Izognili smo se dolgim in napornim potovanjem v Rusijo, prav tako najbolj zahtevnima tekmecema - nemškemu Füchseju ter danskemu Koldingu. Po tej strani moramo biti zadovoljni, res pa je, da v tretjem krogu ni več lahkih tekmecev. Romunska ekipa je zelo kakovostna, zanjo igra kar osem tujih rokometašev, po finančni plati je pred nami. Borili se bomo po svojih najboljših močeh in dostojno zastopali barve našega kluba v premiernem nastopu v evropskem pokalu," je po dunajskem žrebu dejal trener ribniške ekipe Robert Beguš.

Prve tekme 3. kroga bodo na sporedu 19. in 20. novembra, povratne pa teden dni pozneje. Zmagovalci dvobojev se bodo uvrstili v skupinski del Pokala EHF. Tretji slovenski predstavnik Koper 2013 je izpadel v 2. predkrogu.

POKAL EHF

KVALIFIKACIJE, 3. krog

19./20. november:

GORENJE VELENJE - FÜCHSE BERLIN

TIMISOARA - RIKO RIBNICA

Zamet - Meslungen

Minsk - St. Raphael
Azoty-Pulawy - Benfica
Midjylland - Dinamo Astrahan
Granollers - Zaporožje
Sankt Peterburg - Maccabi Tel Aviv
Magdeburg - Nexe Našice
Helvetia Anaitasuna - Csurgoi
Alingsas - GOG Gudme
Cocks - Gornik Zabrze
Göppingen - Pfadi Winterthur
Ademar Leon - Kolding Koebenhavn
Bregenz - Porto
Tatabanya - Maccabi Rishon Lezion

Povratne tekme bodo na sporedu 26. in 27. novembra. Zmagovalec dvoboja se bo uvrstil v skupinski del Pokala EHF.