Rokomet
Rokometaši Maribora
Mariborčani so dobili skandinavsko-poljsko skupino. Foto: Boštjan Selinšek

Dodaj v

Koprčani in Mariborčani dobili nasprotnike

Skupinski del se bo začel 9. februarja
6. december 2012 ob 14:00
Beograd - MMC RTV SLO

Evropska rokometna zveza je v Beogradu opravila žreb skupinskega dela Pokala EHF. V bobnu sta bila tudi Cimos Koper in mariborski Branik.

Koprčani bodo igrali v skupini A, skupaj z nemškim Göppingenom, švedsko Eskilstuno in špansko La Riojo, Mariborčani pa v skupini C, kjer so tudi norveški Elverum, danski Holstebro in poljska Wisla Plock.

Skupinski del Pokala EHF bo na sporedu med 9. februarjem in 24. marcem. V četrtfinale se bosta uvrstili dve najboljši ekipi iz vseh štirih skupin. Zmagovalci četrtfinalnih tekem se bodo prebili na zaključni turnir četverice, ki bo 18. in 19. maja prihodnje leto v francoskem Nantesu.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
leomessi10
# 06.12.2012 ob 15:21
malce slabši Mb je dobil fajn tudi lažjo skupino,brez nemcev in špancev. Dance in norvežane bi pa že mogli ruknit,poljake pa tut mogoč,zakaj pa ne :)
Cimos pa tut mislim da gladko vsaj 2. oz. se naj bi udaril z Goppingenom za 1.mesto,čeprav bi skorajda lahko bil kar 1. glede na to da so se enakovredno kosali celo s HSV-jem,ki je pa realno boljši od Goppingena :)
alkum
# 06.12.2012 ob 14:41
mislim,da bi lahko obe ekipe šle naprej!!!
Kreativni Hrvat
# 06.12.2012 ob 17:47
Obe slovenski ekipi imata možnost za napredovanje. Koprčani se bodo borili za prvo mesto z Goppingenom, ki je doma premagljiv; za G. igrajo 3 srbi, 1 črnogorec, 2 čeha, ostali pa so domači. Trenutno so na 10. mestu Bundeslige. Koper z njimi vsaj doma ne bi smel imeti težav.
Švedi imajo domačo zasedbo brez tujcev, najboljši naj bi bili Tholin, Zachrison, Heimson in Akerman. So brez kakšnega posebnega zvezdnika, igrajo tradicionalni švedski model igre; čeprav so premagali Aragon in še enega švedskega predstavnika mislim, da proti Kopru nimajo možnosti ne doma in ne v gosteh.
La Rioja ima po dva Brazilca in Kubanca in enega Srba, ostali so Španci. Njihv član je tudi Garabaya, nekdanji član Barcelone. Ekipa je precej močna in mislim, da bodo najtrši oreh v skupini. Na poti do skupine so dvakrat zlahka premgali Vojvodino.

Mariborčani so pa v skupini, kjer je prvo mesto verjetno rezervirano za Wislo Boštjana Kavaša. Imajo ekipo v kateri imajo vse niti v svojih rokah tujci. Poleg Kavaša sta tu še Madžara Ferenc Ilyes in Nikola Eklemovits, Srba Nenadić in Nikčević, hrvaški golman Šego, Bosanec Toromanović, Romun Ghionea, Norvežan Spanne; ostali del so Poljaki, med katerimi mislim da so tudi 4 reprezentanti. Poleg tega vodijo v domačem prvenstvu; če bi Mariborčani zmagali vsaj doma bi bil to velik podvig.
Norveški Elverum ni nič posebnega, poleg domačih imajo po enega Šveda, Hrvata, Makedonca, Islandca in dva Finca. Na poti do skupine so premagali Tongeren, Tatabanyo in Slogo. Njihov najboljši strelec je levo krilo Andre Lindboe.
Tretji nasprotnik pa je Danski Team Tvis Holstebro. Za njih igrajo samo domači igralci brez posebne zvezde in mislim, da so še najlažji nasprotnik, kljub temu da so izločili Saint Raphael(v gosteh so izgubili za 3, a so bolj domača ekipa saj so zmagali za 16 golov).

Torej: Koper se bo boril za prvo mesto, z malo sreče pa se lahko naprej uvrstijo tudi Mariborčani.

Moja napoved: iz skupin bodo napredovali:
A: Koper, Goppingen
B: Rhein, Kolding
C: Wisla, Maribor
D: Magdeburg, Nantes

Za Cimos je polfinale osnovni cilj, če bodo imeli srečo pri žrebu se jim bo uspelo uvrstiti v finale, kjer pa bo vse mogoče. Čeprav so pokal EHF zadnja leta osvajali samo nemški klubi.

VSO SREČO CIMOSU IN BRANIKU.

ČIM VEČJE USPEHE, DA SE SLOVENSKI KOEFICIENT ŠE POVEČA.

Za nasledno sezono je slovenska liga uvrščena na 6. mesto. Dva v Ligi prvakov, dva v pokalu EHF, za Challenge pokal pa smo previsoko uvrščeni, ker v Challenge lahko igrajo samo klubi iz držav, ki so uvrščene od 8. mesta navzdol.
Toni77
# 06.12.2012 ob 16:23
Zaključek : prvi favorit je španska ekipa, pa čeprav je bila v četrtem bobnu.

Kdo je bil v katerem bobnu sploh nima nobene veze saj ekipe niso bile razvrščene po jakosti ali po koeficientu. Bobni so bili določeni še preden se je sploh vedelo katere ekipe bodo napredovale v skupinski del.
Toni77
# 06.12.2012 ob 16:21
Poglejmo kako so se v prešnjem krogu odrezali nasprotniki Kopra in Maribora v skupinskem delu Pokala EHF:

Goppingen (NEM):
- Meshkov Brest (BLR) - d: 29-17 / g: 29-24 / skupno: 58-41
Eskilstuna Guif (ŠVE)
- Aragon (ŠPA) - d: 30-26 / g: 27-31 / skupno: 57-57*
La Rioja (ŠPA)
- Vojvodina (SRB) - d: 28-19 / g: 22-26 / skupno: 50-45

Elverum (NOR)
- Sloga (BIH) - d: 34-24 / g: 37-27 / skupno: 71-51
Wisla Plock (POL)**
- Sengul Snezinsk (RUS) - d: 37-23 / g: 29-24 / skupno: 66-47
Holstebro (DAN)
- Saint-Raphael (FRA)** - d: 35-19 / g: 32-35 / skupno: 67-54

*Napredovanje po zaslugi več golov v gosteh.

**Wisla in Saint-Raphael sta ob začetku sezone igrala tudi na Wild Card turnirju za Ligo prvakov. Francozi so v polfinalu premagali Koper (28-23) in v finalu izgubili proti Hamburgu (32-31). Poljaki so v polfinalu izgubili proti Hamburgu (28-26) in v tekmi za tretje mesto premagali Koper (27-22).

Zanimivost: Wisla je po 11 odigranih krogih poljskega državnega prvenstva na 1. mestu pred Kielcami, ki so še vedno neporažene v letošnji Ligi prvakov!
sandro105105
# 06.12.2012 ob 15:59
Samo v vednost ! Španska La Rioja ali Ciudad de Logrono je trenutno 3. v španskem prvenstvu za Barcelono in Atleticom Madrid z 8. zmagami in 3. porazi.
Nemški Goppingen je nekoliko slabši saj se nahaja na 10. mestu z 6. zmagami in 7. porazi. Švedi so se tako v 2. kolu, kot tudi 3. kval. krogu EHF European cup-u uvrstili naprej skozi šivankino uho.
Zaključek : prvi favorit je španska ekipa, pa čeprav je bila v četrtem bobnu. Z domiselno igro in brez zmede, ki jo kažejo zdaj Cimosovi igralci, bi moralo zadostovati za napredovanje !
Toni77
# 07.12.2012 ob 23:57
Za nasledno sezono je slovenska liga uvrščena na 6. mesto.

Slovenska liga je za to sezono bila uvrščena na 6. mesto, za naslednjo (2013/14) pa bo že uvrščena na 5. mesto. Ob dobri letošnji sezoni bi znali pridobiti še kakšno mesto na račun Danske, ki je z propadom Copenhagena izgubila veliki adut v tem boju koeficientov.

Je pa tudi res, da nima nikakršne veze ali je državni koeficient 3. na lestvici ali 6., saj imajo v vseh primerih te države dva predstavnika v Ligi prvakov in enega v Pokalu EHF.
Toni77
# 06.12.2012 ob 16:30
leomessi10: malce slabši Mb je dobil fajn tudi lažjo skupino,brez nemcev in špancev. Dance in norvežane bi pa že mogli ruknit,poljake pa tut mogoč,zakaj pa ne :)

Toliko močnejša pa spet ni. Wisla je zagotovo v tem trenutku močnejša od Goppingena in La Rioje, Danci pa tudi niso slabi (v tretjem krogu so dobesedno razbili francoski Saint-Raphael).
rundek
# 07.12.2012 ob 11:58
Maribor je dobil krepko težjo skupino od Kopra.
MIRNČAN
# 06.12.2012 ob 18:28
Če se ne motim je Goppingen lani zmagal tole ligo. Bi pa moral Maribor biti prvi v skupini. Naša liga je daleč pred Poljsko.
Kazalo