Krimovke iščejo pot v četrtfinale. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke iščejo pot v četrtfinale. Foto: www.alesfevzer.com

Tokrat bodo po dolgem času evropsko tekmo spet igrale na Kodeljevem, kjer so pred leti doživljale in dosegale največje uspehe.

V Krimovih vrstah veje optimizem, kljub zaostanku s prve tekme 29:30. "Z vsem smo zadovoljni, še najbolj pa z izidom, ki je tak, kot smo si ga želele pred prvo tekmo, torej nam daje možnosti za napredovanje," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedala trenerka Krima Marta Bon, ki bo lahko računala na bolj ali manj vsa svoja orožja.

"Moramo se še bolj uigrati in preobrniti rezultat. Ekipa Craiove je takšna, kot smo jo gledale na analizah. Z ničimer ni presenetila. Računam, da bomo igrale kakovostno, in verjamem, da se bomo prebile v naslednji krog," je še povedala Bonova.

Kapetanka Tamara Mavsar poudarja, da je Craiova na prvi tekmi pokazala svoj maksimum, Krim pa je bil daleč od svojega. Zato tudi njo preveva pozitivno razmišljanje.

"Imamo dober rezultat, razlika enega zadetka ne pomeni praktično nič. Upam, da bomo popravile predvsem igro v obrambi, v kateri imamo veliko rezerve. Sem optimistična, da bomo iztržile dober izid in se uvrstile v naslednji krog," meni Mavsarjeva, ki se je uspešno vrnila po poškodbi in bila z osmimi goli prva strelka svoje ekipe na prvi tekmi v Romuniji.