Gašper Marguč je v Romuniji dosegel dva gola. Foto: www.rk-celje.si/Slavko Kolar
Gašper Marguč je v Romuniji dosegel dva gola. Foto: www.rk-celje.si/Slavko Kolar
Celjani razglašeni v Romuniji

V soboto smo na igrišču spremljali povsem drugo moštvo, ki je doma premagalo Sävehof z 31:25. Celje pa je v četrtek delalo začetne napake, komaj dosegalo gole in kljub temu na gostovanju pri Constanti izgubilo samo za pet golov (22:17).

Za gol popravili svoj negativni rekord v napadu
Pet golov je bil tudi celotni izkupiček prvega polčasa. Tako malo jih seveda Celjani v svoji bogati zgodovini še niso zabili nikomur. Doslej je v tem pogledu negativni rekord predstavljala šestica proti Zagrebu. Celjani so bili bolj vajeni, da malo žog pristane v njihovi mreži.

Švedi so jim zabili le dva gola
Prav pred tretjim letošnjim porazom v Ligi prvakov sva se o nizkih rezultatih pogovarjala z direktorjem celjskega kluba Romanom Pungartnikom, ki ni pozabil na prvo sezono v Ligi prvakov, ko je še v Golovcu tedanji švedski prvak Redbergslids dosegel zgolj dva gola, prejel pa osem. Celjani takrat, tako kot sinoči Constanta, niso bili bistveno bolj učinkoviti, a v tem času se je rokomet spremenil. Napadi več ne trajajo v nedogled, moštva pa bolj kot ne po pravilu presegajo mejo 30 golov na tekmi.

V finalu SP-ja 1961 skupaj padlo le 17 zadetkov
Romuni so na nizke izide v svoji zgodovini še bolj ponosni. Ena takšnih tekem jim je prinesla celo naslov svetovnih prvakov. Leta 1961 so v finalu premagali Češkoslovaško z 9:8. Kar pa še bolj oplemeniti kakovost obramb, je dejstvo, da sta bila odigrana celo dva podaljška.

Poraz mora biti poučen
Tokratna tekma bo ostala v spominu privoščljivcem, morala pa bi tudi in predvsem celjskim igralcem. Iz nje se lahko ogromno naučijo.

Uroš Volk, Val 202

Celjani razglašeni v Romuniji