Celjani v Zagrebu potrebujejo vsaj točko. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani v Zagrebu potrebujejo vsaj točko. Foto: www.alesfevzer.com

agrebu potrebujejo vsaj točko, če želijo še upati na preboj v izločilne boje Lige prvakov.

Zagreb ima po dvanajstih krogih 9 točk, eno več od Wisle in štiri več od Celja. Varovanci Branka Tamšeta računajo, da bodo Poljaki v zadnjih dveh krogih ostali praznih rok, saj v soboto gostijo vodilni PSG, v zadnjem krogu pa odhajajo na Madžarsko k Veszpremu. Celje bi tako za uvrstitev v osmino finala potrebovalo tri točke, vsaj eno v Zagrebu in dve na zadnji tekmi proti odpisanemu Bešiktašu.

Celjani in Zagrebčani se bodo v evropskih tekmovanjih pomerili petnajstič. Šestkrat so slavili Celjani, ena tekma se je končala brez zmagovalca, osemkrat pa se je zmage veselil Zagreb, ki je z veliko sreče slavil v drugem krogu v Celju. Le enkrat do zdaj se je zgodilo, da je ena ekipa dobila obe tekmi, in sicer Zagreb v sezoni 2008/09.

Pred Celjani je zahtevna naloga, saj se nikakor ne znebijo težav s poškodbami in boleznijo. Dujmovič in Patrianova sta poškodovana že nekaj časa, tudi Zarabec ni 100-odstoten. Zboleli so Babarskas, Gajić in Žvižej.

Tamše je bil zadovoljen s sredino generalko, remijem na derbiju proti Gorenju. "Čestitam fantom za predstavo v Velenju, ni jim lahko. Že sam sem utrujen, kako so šele oni, ko nadomeščajo vse težave. Vendar na to ne bomo gledali, temveč se bomo na Zagreb poskušali pripraviti po najboljših močeh, morda tudi s kakšnim treningom manj, da ekipo malce spočijemo in osvežimo. Verjamem pa, da bodo tam zelo glasni tudi naši navijači, ki jih ne bo tako malo, in vzdušje v Areni ni takšno, kot je bilo v Zagrebu včasih in si velikokrat pomagajo tudi s predvajanjem navijanja po ozvočenju, kar pa mislim, da ni dovoljeno," je dejal Tamše.

Celjani prvič v zgodovini organizirajo vlak za navijače in v Areni se zagotovo obeta imenitno vzdušje.

13. KROG, skupina A
Sobota ob 20.00:
ZAGREB - CELJE PL

BEŠIKTAŠ - KIEL 27:32 (14:17)
FLENSBURG - VESZPREM sobota
WISLA PLOCK - PSG sobota
Flensburg in PSG 20, Veszprem 19, Kiel 15, Zagreb 9, Wisla 8, Celje PL 5, Bešiktaš 2.



Skupina B:
KRISTIANSTAD - BARCELONA četrtek
MONTPELLIER - KIELCE nedelja
PICK SZEGED - VARDAR nedelja
RHEIN NL - KOLDING nedelja
Barcelona 19, Kielce 17, Szeged in Rhein-Neckar po 15, Vardar 14, Montpellier 7, Kristianstad 5, Kolding 4 točke.

Zmagovalci skupin se uvrstijo v četrtfinale, ekipe od 2. do 6. mesta pa v osmino finala.