Blaž Janc, najmlajši v celjski zasedbi, je bil med najboljšimi. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Janc, najmlajši v celjski zasedbi, je bil med najboljšimi. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zarabec
Miha Zarabec je v 45. minuti z dvema zaporednima goloma za 21:19 poskrbel za zadnje celjsko vodstvo. Sledil je delni izid 6:1 za Montpellier, s katerim so gostje odločili o zmagovalcu. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Gaber
Matej Gaber (številka 22) je bil spet steber obrambe Montpellierja. Foto: BoBo
Celjani zamudili priložnost za napredovanje
Francozi Celjanom zaprli vrata v osmino finala

Resnici na ljubo je bilo že ob žrebu skupin jasno, da Celjane v boju za uvrstitev med najboljšo šestnajsterico čaka peklensko težka naloga. V soboto zvečer je bilo kljub izjemni kulisi v Zlatorogu, ki jo je pripravilo 5.000 glasnih navijačev, sanj o izločilnih tekmah konec. Montpellier, vodilno moštvo francoskega prvenstva, je unovčil kakovostno premoč in izkušnje za zmago s 30:27.

Janc: Liga prvakov je za nas privilegij
Po prvem polčasu je domačim kazalo zelo dobro (14:10), nato pa so mladim pivovarjem pošle moči. Celjski voz sta dolgo vlekla Miha Zarabec, ki je blestel z 11 goli, in Blaž Janc s šestimi. "Nismo znali odgovoriti na njihovo obrambo 5-1, ki je bila usmerjena na Zarabca. Bili smo preveč statični, žoga ni krožila, preveč smo se 'nabijali' ena na ena. Drugače od prvega v drugem polčasu nismo prihajali do lahkih golov. Še tiste 'zicerje', ki smo si jih priigrali, je vratar Losert ubranil. To ni nič tragičnega. Liga prvakov je za nas privilegij, mogoče dobimo še kakšno točko. Gremo naprej," je trezno razmišljal komaj 18-letni Janc.

Zarabec: Domov gremo z dvignjenimi glavami
23-letni Zarabec, ki ga je na tribunah vseskozi spodbujala posebna skupina prijateljev iz Trebnjega, pa je srečanje ocenil: "Začeli smo odlično, na krilih občinstva smo si priigrali prednost. Vedeli smo, da bodo oni zagotovo spremenili obrambo v drugem polčasu. Še pogovarjali smo se, kako in kaj moramo odigrati v napadu. A enostavno nam ni steklo, nismo se držali navodil, bili smo premalo zbrani. V ključnih trenutkih nas je zapustila tudi sreča. Kljub temu gremo lahko z dvignjeno glavo domov. Še enkrat smo dokazali, da se lahko kosamo z vrhunskimi ekipami. Montpellier ni zastonj prvi v francoski ligi. Upali smo, da se nam bo trdo delo obrestovalo z zmago. Upali smo, da bi šli na zimski odmor s šestimi točkami, a se je obrnilo drugače. Smo razočarani, a po drugi strani tudi ponosni na vse, kar smo do zdaj naredili."

Tamše: Pričakujete čudeže, a vsaka točka je uspeh
Kar nekaj časa je bilo treba čakati, da je trener pivovarjev Branko Tamše po tekmi prišel na novinarsko konferenco, saj je bil pogovor z igralci po tekmi nekoliko daljši. "Nič posebnega se ni zgodilo v slačilnici. Jezen sem zaradi tehničnih napak. Skupaj smo jih naredili 17, v drugem polčasu kar 11. Igrali smo tako, kot si je želel Montpellier, to je - preveč individualno na njihovo postavljeno obrambo. Ni bilo tekočega pretoka žoge. Preveč je bilo igre ena na ena, kjer smo izgubljali energijo. Sledile so izgubljene žoge, prihajali smo v kočljive položaje, ki jih je Montpellier znal izkoristiti. Pred sezono smo si želeli, da nikomur ne bi bilo lahko v Zlatorogu. In jim ni bilo lahko, žal pa je padel samo Rhein Neckar Löwen. Močno upam, da se vsaj malo učimo iz teh grenkih porazov in da bomo v prihodnje močnejši. Vidi se, da v zadnjih petnajstih minutah fizično in psihično padamo. Vsi pričakujete čudeže, a dejstvo je, da je vsaka točka v Ligi prvakov velik uspeh. Vsekakor si želim, da bi to ekipo lahko drugo sezono še vodil v Ligi prvakov, čeprav se zavedam, da jo bo težko zadržati, saj vsak igralec, ki izstopa, postane zanimiv za finančno močnejše klube."
Gaber poveljuje obrambi Montpellierja
Matej Gaber je eden od petih Slovencev (Vid Kavtičnik, Dragan Gajić, Jure Dolenec, Borut Mačkovšek) v Montpellierju. Z Issamom Tejem in Mathieujem Grebillem je tvoril "zid" na sredini francoske obrambe. "Prvi polčas smo malce slabše igrali. Pritisk celjskih igralcev z globoko obrambo nas je namreč presenetil. V drugem polčasu smo se le zbrali in zasluženo zmagali. Kar zadeva mene, mi trener zaupa. Vseskozi poudarja, da moram dirigirati delo v obrambi. Cilj je bil, da do novega leta zberemo čim več točk, ker bomo potem bolj utrujeni, čeprav menim, da smo še mlada ekipa, ki se lahko hitro regenerira in igra dobro tudi po novem letu. Kakor koli, za zdaj nam gre po načrtu," je bil z opravljenim delom zadovoljen "silak" iz Škofje Loke.

Zmaga darilo za Dolenčev 26. rojstni dan
Tudi trener Montpellierja Patrice Canayer je bil zadovoljen, da se je moštvo pobralo po visokem porazu s PSG-jem (20:36) sredi tedna: "Čestitam ekipi za zmago, to je bilo eno izmed najtežjih gostovanj. Ni se bilo lahko pripraviti na tekmo." Jure Dolenec pa se je prav na svoj 26. rojstni dan veselil novega uspeha v Zlatorogu. "Vesel sem, da v zadnjih treh, štirih sezonah tukaj ostajam neporažen. Tekma je bila težka, vzdušje odlično. Vesel sem, da smo v osmini finala, kar je bil eden od naših ciljev," je povedal Gorenjec na delu v Montpellierju, ki se po poškodbi mišice počasi vrača. Vsekakor bo pripravljen do svetovnega prvenstva v Katarju.

Celjani zamudili priložnost za napredovanje
Francozi Celjanom zaprli vrata v osmino finala