Celjani so lani v finalu državnega prvenstva gladko opravili z Gorenjem. Letos se bosta ekipi prvič pomerili 29. avgusta. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so lani v finalu državnega prvenstva gladko opravili z Gorenjem. Letos se bosta ekipi prvič pomerili 29. avgusta. Foto: www.alesfevzer.com
Cvijič: Cilji Gorenja so najvišji

Pivovarje so pred novo sezono zapustili David Miklavčič, Rok Žuran, Ivan Slišković in Matevž Skok, prišli pa so Arthur Malburg Patrianova, Žiga Mlakar, Povilas Babarskas, Ivan Gajić in Luka Dobelšek.

Tamše: Fantje so opravili individualne priprave
"Prvi del priprav oziroma začetek sezone je tradicionalno najtežji. Največji poudarek je na fizični moči. Začetka nam ni olajšalo niti vreme, saj bodo imeli predvsem igralci v teh visokih temperaturah zelo naporne dneve in treninge. A to je tisti predpogoj, da lahko v sezoni naredimo svoje in računamo na uresničitev ciljev, ki smo si jih zastavili. Še veliko lažje nam bo, ker kaže, da so se fantje držali programa in so skozi počitnice opravili individualne priprave tako, kot je treba. To seveda pomeni, da bomo zdaj lahko naredili le nadgradnjo fizične pripravljenosti in bomo postopoma lahko vpeljevali žogo oziroma rokomet, tako da bomo začetek tekmovalnega dela sezone pričakali pripravljeni,”
je ob začetku priprav za spletno stran kluba dejal trener Celjanov Branko Tamše.

29. avgusta superpokal v Portorožu
Pivovarji bodo priprave opravili v Celju, Laškem, nato pa bodo odšli na turnir v Francijo, od koder se bodo vrnili 27. avgusta. Dva dni pozneje (29.) pa jih čaka prva "prava" tekma v novi sezoni, in sicer superpokal v Portorožu, ko se bodo pomerili z Gorenjem.

Ose želijo naslov vrniti v Velenje
Velenjčani v novo sezono vstopajo z visokimi cilji. Po dveh sušnih letih si želijo naslov pripeljati nazaj v Rdečo dvorano. "Cilj je seveda naslov prvaka. Že danes, z uvodnim treningom, smo določene stvari postavili tako, da bomo naredili vse, bi vrnili lovorike v Velenje. Vse moči bomo usmerili v to, da ta cilj tudi dosežemo. Zadovoljen sem, da so vsi igralci na trening prišli pripravljeni in seveda nepoškodovani. Seveda pa si bo moral vsak, z delom na treningu in tekmah, izboriti svoje mesto, tudi tisti, ki so bili do zdaj standardni igralci," pa je povedal trener Gorenja Gregor Cvijić, ki na prvem treningu še ni mogel računati na Estonca Andrisa Celminša. Ta se bo ekipi pridružil 29. julija.

Velenjčani se bodo pripravljali v Velenju, na Rogli, odšli pa bodo tudi na pripravljalna turnirja v Kanjižo v Srbijo (od 13. do 16. avgusta) in v Doboj v BiH (od 17. do 22. avgusta).

Cvijič: Cilji Gorenja so najvišji